Веб-портал міста Люботин » Головна » 30 вересня – День усиновлення

 30 вересня – День усиновлення
Автор: Lubotin   Додано:15 вересня 2010   Переглядів:1691   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 1)

Чужих дітей на землі не буває і кожен, хто має змогу, повинен зробити все необхідне для того, щоб допомогти дитині. На жаль, не всі громадяни розуміють це, тому , інколи, ми бачимо дітей залишених у пологових будинках, без нагляду, на вулицях, покинутих напризволяще… На щастя, на противагу цим людям є інші люди, які не байдужі до болю і страждань дітей, які готові прийняти цих дітей до себе в родину і опікуватися та любити їх, наче своїх рідних! Одним із таких способів допомоги дітям – є усиновлення.

 

Не секрет, що усиновлення – це дуже складний процес, який вимагає багато терпіння і наполегливості. А найголовніше - це любов, яка повинна народитися в серці до усиновленої дитини. І саме 30 вересня, з недавнього часу, наша країна вітає тих людей, які набрались терпіння, відкрили свої серця та все ж таки успішно пройшли всю процедуру усиновлення, завдяки чому їхня сім’я поповнилася! Отже, «…ураховуючи суспільну значущість усиновлення в забезпеченні права кожної дитини на виховання в сім’ї, з метою підтримки та розвитку національного усиновлення” згідно з Указом Президента України «Про День усиновлення» від 27 листопада 2008 року № 1088/2008 в Україні встановлено свято „День усиновлення”, яке щороку тепер святкується 30 вересня та співпадає з днем християнського свята Віри, Надії, Любові та матері їх Софії.

Станом на 1 вересня 2010 року в м. Люботині на обліку з усиновлення знаходиться 45 дітей. Впродовж 2010 року було вже усиновлено 5 дітей, які знаходилися на обліку з усиновлення (походженням з міста Люботина). Нажаль, ці діти усиновлені іноземними громадянами, яких більше серед кандидатів в усиновлювачі. І ця негативна тенденція зберігається протягом останніх років. Існує таке поняття, як внутрішньо-сімейне усиновлення, коли чоловік всиновлює дитину дружини від попереднього шлюбу. За 2010 рік вже було 2 випадки такого усиновлення в нашому місті. Згідно постанови Кабінету Міністрів України №905 від 8 жовтня 2008 року „Про затвердження Порядку провадження діяльності з усиновлення та здійснення нагляду за дотриманням прав усиновлених дітей” служба у справах дітей за місцем проживання усиновлювачів щороку протягом перших трьох років після усиновлення дитини перевіряє умови її проживання та виховання, а в подальшому – один раз на три роки до досягнення дитиною вісімнадцяти років. Перевірка проводиться зі збереженням таємниці усиновлення. За результатами перевірки складається звіт, в якому зазначаються відомості про стан здоров’я, фізичний та розумовий розвиток дитини, стосунки в родині.

 

Сьогодні, так важливо, щоб усі державні структури, доброчинні фонди та приватні ініціативи об’єднали свої зусилля і зробили все максимально можливе для того, аби кожна «державна» дитина стала для когось найближчою й рідною. Щоб кожна дитина нарешті знайшла свою родину! І саме в День усиновлення ми знову нагадуємо вам про це! І вітаємо із цим святом усиновлювачів і тих, хто має намір усиновити дитину!

 

Начальник служби у справах дітей Губська Н.А.