Веб-портал міста Люботин » Головна » Прес-випуск до Всесвітнього дня здоров’я

 Прес-випуск до Всесвітнього дня здоров’я
Автор: Svetlana   Додано:3 квітня 2019   Переглядів:610   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 0)

  Щорічно 7 квітня відзначається Всесвітній день здоров’я, мета якого – допомогти людям зрозуміти цінність свого здоров’я та необхідність його збереження.

  Головним управлінням статистики у Харківській області у жовтні 2018 року було проведено вибіркове опитування домогосподарств, які брали участь в обстеженні умов життя щодо стану їх здоров’я.

  За результатами опитування 33,3% жителів Харківщини оцінили стан свого здоров’я як добрий, 59,8% – як задовільний та 6,9% – як поганий.

  Протягом 6 місяців і більше, серед населення Харківської області найпоширенішими проблемами зі здоров’ям були: гіпертонія (46,1% осіб), серцеві захворювання (27,9%) та остеохондроз (23,4%).

Впродовж 2018 року за медичною допомогою до поліклініки (крім стоматолога) звернулося 68,5% населення області, стоматолога у державній медичній установі – 48,6%, сімейного лікаря у поліклініці – 48,0%, приватного стоматолога – 6,8%. Швидкої медичної допомоги потребували 1,5% населення Харківщини.

На стан здоров’я певним чином впливає маса тіла. Так, 45,7% осіб віком від 18 років і старше, мають нормальну вагу, 41,5% – надлишкову, 11,9% – страждають від ожиріння, понижену масу тіла та крайнє ожиріння мають 0,8% та 0,1% відповідно.

Здоровий спосіб життя є важливим фактором, що сприяє підтримці фізичного і психічного добробуту, збільшенню тривалості активного життя  людини. Серед населення у віці 6 років і старші, яке займається фізкультурою хоча б раз на тиждень, чоловіки складають 40,7% та 29,1% – жінки.

Рівень здоров’я населення країни значно впливає на процеси і результати її соціально-економічного, демографічного, культурного розвитку, а також є важливим соціальним критерієм ступеня розвитку та добробуту суспільства.

Колектив Головного управління статистики у Харківській області бажає всім міцного здоров’я, бадьорості, сили духу, благополуччя та щастя!

Прес-випуск до Всесвітнього дня здоров’я
 

Заступник начальника                                                              

І. НАУМОВ