Веб-портал міста Люботин » Головна » Cпівпраця служби зайнятості з ОТГ – шлях до вирішення актуальних питань зайнятості населення

 Cпівпраця служби зайнятості з ОТГ – шлях до вирішення актуальних питань зайнятості населення
Автор: Svetlana   Додано:10 квітня 2019   Переглядів:416   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 0)

Налагодження й розширення співпраці з об’єднаними територіальними громадами (далі – ОТГ) є одним із пріоритетних завдань Харківського обласного центру зайнятості.

На території Харківського регіону створено 17 ОТГ, з якими Харківським обласним центром зайнятості укладені угоди про спільну діяльність. Партнерство передбачає системну співпрацю задля забезпечення зайнятості мешканців громад, створення та збереження робочих місць, організації підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації зайнятих та незайнятих громадян, залучення міжнародної технічної допомоги з метою підтримки бізнес-ініціатив місцевих жителів.

«Розвиток та життєдіяльність ОТГ багато в чому залежить від повноцінного кадрового забезпечення. Наше спільне завдання – сприяти створенню нових робочих місць, підтримати роботодавців, допомогти людям працевлаштуватись і отримувати гідну зарплатню», - зазначив директор Харківського обласного центру зайнятості Володимир Міненко.

Фахівці служби зайнятості розгорнули широку діяльність з інформування мешканців ОТГ про послуги установи. На території ОТГ організовано 26 виїзних робочих місць. Протягом І кварталу 2019 року проведено 230 прийомів, під час яких 2343 мешканці ОТГ отримали 2767 послуг служби зайнятості. Надавались консультації щодо реєстрації на обліку в базових центрах зайнятості/філіях Харківського обласного центру зайнятості, призначення допомоги по безробіттю, започаткування підприємницької діяльності, пошуку роботи.

Окрема увага приділялась визначенню та розвитку професійних здібностей мешканців ОТГ. У І кварталі 2019 року фахівцями Харківської обласної служби зайнятості проведено 7 профорієнтаційних заходів у ОТГ, 140 безробітних, які проживають в ОТГ пройшли професійне навчання, 418 осіб – працевлаштовані.

Продовжується робота Харківської обласної служби зайнятості у напрямку залучення в об’єднані територіальні громади області «Мобільного бізнесу». Збільшення інвестицій у ОТГ покликане посилити економічний потенціал громад та зменшити відтік населення.

 Для уточнення інформації звертайтесь до відділу інформаційної роботи та зовнішніх зв’язків Харківського обласного центру зайнятості за тел.: (057) 757-52-72 або е-mail: pr@khcz.gov.ua