Веб-портал міста Люботин » Головна » З 1 травня 2019 року у разі несвоєчасного здійснення платежів за житлово-комунальні послуги споживач зобов’язаний сплатити пеню в розмірі 0,01 відсотка суми боргу за кожен день прострочення.

 З 1 травня 2019 року у разі несвоєчасного здійснення платежів за житлово-комунальні послуги споживач зобов’язаний сплатити пеню в розмірі 0,01 відсотка суми боргу за кожен день прострочення.
Автор: Chekardina   Додано:3 травня 2019   Переглядів:373   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 0)

УВАГА!!!!!

ВККУ Люботинської міської ради доводить до відома споживачів, що 1 травня 2019 року набрав чинності Закон України «Про житлово-комунальні послуги» від 09.11.2017 року.

З 1 травня 2019 року у разі несвоєчасного здійснення платежів за житлово-комунальні послуги споживач зобов’язаний сплатити пеню в розмірі 0,01 відсотка суми боргу за кожен день прострочення. Загальний розмір сплаченої пені не може перевищувати 100 відсотків загальної суми боргу.Нарахування пені починається з першого робочого дня, наступного за останнім днем граничного строку внесення плати за житлово-комунальні послуги.

Відповідно до ч. 4 ст. 26 даного Закону Виконавець комунальної послуги – ВККУ Люботинської міської ради, має правоприпинити надання послуги водопостачання та водовідведення її споживачу.

Крім того, Споживач зобов’язаний забезпечити представникам ВККУ Люботинської міської ради доступ до свого житла, іншого об’єкта нерухомого майна для:

1) ліквідації та відвернення аварій, пов’язаних із наданням відповідної комунальної послуги, - цілодобово;

2) встановлення або заміни санітарно-технічного та інженерного обладнання, проведення технічних чи профілактичних оглядів, зняття контрольних показань вузлів обліку.

Частина 3 ст. 29 ЗУ «Про житлово-комунальні послуги» від 09.11.2017 року.Відмова споживача надати доступ виконавцю комунальної послуги до належних споживачу приміщень у випадках, передбачених частиною першою цієї статті, є підставою для припинення надання споживачеві відповідної комунальної послуги.


Адміністрація ВККУ Люботинської міської ради