Веб-портал міста Люботин » Головна » Урочистий мітинг, присвячений Дню пам’яті і примирення та 74-ій річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

 Урочистий мітинг, присвячений Дню пам’яті і примирення та 74-ій річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні
Автор: Svetlana   Додано:8 травня 2019   Переглядів:410   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 0)

 

 

Вічна слава солдату-герою
І солдатові без нагород — 
Хто загинув хоробрим у бою, 
Захищаючи рідний народ.

День Перемоги! Його урочистим салютам не змовкнути у віках, його сльозам радості не забутися ніколи. Травневий день 1945 року увійшов в історію людства як свято Миру, свято визволення планети від нацизму.
У лавах вічного безсмертя герої – солдати, сержанти та офіцери, що загинули на полі бою або померли від фронтових ран. Але кожен рік вони незримо присутні на святі Перемоги.
08 травня у міському парку м. Люботина відбувся урочистий мітинг, присвячений Дню пам’яті і примирення та 74-ій річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. 
Керівництво міста, представники Організації ветеранів України м. Люботин, громада зустрічали ретропоїзд Південної залізниці, який вже традиційно до урочистих свят здійснює рейси з м. Харкова. На урочистий мітинг завітали дитячий духовий оркестр Палацу залізничників та ветерани-залізничники на чолі з головою ветеранської організації РФ «Південна залізниця» Валентиною Іволгіною.
Цього дня несприятливі погодні умови не дали можливості провести мітинг на Меморіалі Слави, і тому урочистості розпочалися у міському Будинку культури.
Перед учасниками заходу виступив міський голова Леонід Лазуренко, який подякував ветеранам за силу духу, мужність, самопожертву, яку виявляли вони в боях найкривавішої в історії людства війни та зазначив, що час невблаганний. Ще донедавна на святкуванні на Меморіалі Слави була велика кількість ветеранів, які пройшли бойовими шляхами, зараз же в залі присутніх 3 ветерана, а залишилося 7 ветеранів Другої світової війни. Сьогодні справу захисту рідної землі продовжують їх онуки, які мужньо і самовіддано на Сході України захищають територіальну цілісність держави.
Почесний громадянин м. Люботин, начальник філії «Південна залізниця» Микола Уманець та голова організації ветеранів Сергій Котихін привітали усіх присутніх зі святом і відзначили, що ми завжди маємо пам’ятати про тих, хто ціною свого життя і здоров'я подарував нам життя і свободу!
Особливу атмосферу для ветеранів і всіх учасників заходу створили талановиті виконавці – Інна Грушко, Олена Іващенко, Олексій Еткало та Євген Чурилов, які подарували добре знані та зворушливі пісні: «Над землею тумани», «Офіцери», «Молитва».
Пам’ять усіх тих, хто загинув у роки Другої світової війни, вшанували хвилиною мовчання. Відбулася урочиста хода і покладання квітів до пам’ятника загиблим воїнам.
А наостанок всіх гостей свята пригостили традиційною польовою кашею.

 

 

Фото за посиланням: http://lubotin-rada.gov.ua/news/id/2659