Веб-портал міста Люботин » Головна » ШАНОВНІ МЕШКАНЦІ!

 ШАНОВНІ МЕШКАНЦІ!
Автор: Svetlana   Додано:11 травня 2019   Переглядів:424   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 0)

    Виконавчий комітет Люботинської міської ради з метою попередження виникнення пожеж повідомляє.

  З настанням теплої сухої погоди на території Харківської області різко збільшилась кількість пожеж, які виникають у зв’язку із самовільним спалюванням сухих залишків трави, сміття, опалого листя.

   При цьому, під час спалювання вздовж автошляхів, залізничних колій, на сільськогосподарських угіддях, вогонь може розповсюджуватися на лісові масиви, де і завдає найбільшої шкоди.

   Нагадуємо, що відповідно до ст. 77 Кодексу України про адміністративні правопорушення «випалювання стерні, луків, пасовищ, ділянок із степовою, водно-болотною та іншою природною рослинністю, рослинності або її залишків та опалого листя на землях сільськогосподарського призначення, у смугах відводу автомобільних доріг і залізниць, у парках, інших зелених насадженнях та газонів у населених пунктах» тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від десяти до двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 170 до 340 грн.) і на посадових осіб – від п’ятдесяти до сімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 850 до 1190грн.). Ті ж самі дії, вчинені в межах територій та об’єктів природно-заповідного фонду, тягнуть за собою накладення штрафу: на громадян від 340 до 680 грн., на посадових осіб – від 1190 до 1700 грн.

            Крім того, згідно ст. 245 Кримінального Кодексу України «Знищення або пошкодження об’єктів рослинного світу» порушник може нести й кримінальну відповідальність.

          Аби уникнути штрафу радимо або вивозити листя на міське звалище, або раціонально його використовувати - складати у компости і таким чином використовувати як добриво.

Міськвиконком закликає не спалювати опале листя бо це наносить школу здоров’ю людей.

 

Стан та вигляд нашого рідного міста Люботина залежить від дій кожного його городянина!

 

Просимо Вас бути відповідальними і з повагою ставитися до рідного міста!

 

Відділ з питань розвитку інфраструктури міста та благоустрою (еколог)