Веб-портал міста Люботин » Головна » Оновлюємо систему водопостачання у місті Люботині.

 Оновлюємо систему водопостачання у місті Люботині.
Автор: Chekardina   Додано:14 травня 2019   Переглядів:461   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 0)

Оновлюємо систему водопостачання у місті Люботині.

Оновлюємо систему водопостачання у місті Люботині. Нова водомагістраль забезпечить безперебійну і надійну подачу питної води споживачам.
Визначальним принципом діяльності міської влади є створення у місті належних умов для комфортного проживання його громадян. І одним із головних питань у цьому напрямку є забезпечення громадян безперебійним якісним водопостачанням. Влада докладає максимум зусиль аби зрушити з місця цю багаторічну проблему, пов’язану із відсутністю стабільного водопостачання у літній період, бо не одне десятиліття мешканці південно-східної частини міста потерпали від відсутності води впродовж одного-двох літніх місяців. Також були часті пориви водогонів, що викликало справедливі нарікання від споживачів. 
І сьогодні за участі міського голови Леоніда Лазуренка і начальника Водопровідно-каналізаційного комунального управління Олега Длугаша відбулося переключення водонапірного колектора зі старого на новий (подача води по новому водогону). А цьому передували масштабні роботи із будівництва водонапірного колектора по вул. гвардії генерала Гавенка протяжністю 1 км 830 м та водомережі протяжністю 1 км 800 м у межах вул. Курортна-вул. Шевченка. (Загальний кошторис робіт склав 9 354 809 грн.). Таким чином, чистою питною водою будуть забезпечені важливі соціальні об’єкти міста: гімназія №1, дитячий садок «Ялинка», міська лікарня, відділ освіти, міжшкільний навчально-виробничий комбінат, приватний сектор і, в перспективі, фізкультурно-оздоровчий комплекс.
Водопровідна мережа міста довгий час була зношеною, працювала за енерговитратною системою, і тому минулого року було закуплено енергозберігаюче обладнання – насоси першого та другого підйомів із плавним пуском та частотним управлінням, що дало значний ефект економії бюджетних коштів.
Найближчим часом міська влада планує будівництво станцій першого і другого підйомів та встановлення резервуару чистої води по вул. Гавенка та будівництво глибинної артезіанської свердловини 900 м і напірного водогону протяжністю 4,5 км по вул. Локомотивна-Майська. Таким чином споживачі віддалених районів будуть забезпечені якісною питною водою.
Також по вул. Рябіновій, 7 відбудеться заміна старого резервуару чистої води об’ємом 50м3 на новий – 500–700 м3, що дасть можливість наповнювати його водою у нічний період за нижчими цінами на електроенергію та постачати споживачам.
Минулого року відремонтована свердловина по вул. Курортній, 19 потужністю 30 м3 на годину, та в стадії виготовлення проектно-кошторисна документація з ремонту ще однієї свердловини потужністю 40 м/на годину. Це дасть змогу не експлуатувати мілководні свердловини, які мають підвищений вміст заліза.
Нова водомагістраль забезпечить подачу води із артезіанської свердловини тільки найвищої якості, бо вода добувається на глибині водоносного горизонту 900 м.

Державною пожежно-рятувальною частиною міста Люботин сьогодні було також перевірено роботу пожежних гідрантів, які нещодавно встановлені у центральній частині міста у кількості 10 штук.

 

Радник міського голови Лідія Куденко

 

Більше фото: http://lubotin-rada.gov.ua/news/id/2690