Веб-портал міста Люботин » Головна » Творчий звіт дитячого ансамблю «Люботинські музики»

 Творчий звіт дитячого ансамблю «Люботинські музики»
Автор: Chekardina   Додано:27 травня 2019   Переглядів:476   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 0)

Творчий звіт дитячого ансамблю «Люботинські музики»

25 травня у залі гімназії № 1 відбувся творчий звіт дитячого ансамблю «Люботинські музики», на якому були присутні заступник міського голови Вячеслав Рубан, адміністрація гімназії, громадськість міста та батьки вихованців.

Колектив представив різноманітну й різнопланову програму та цікаву оркестровку музичних творів-полотен: «Музичний привіт», «Ватра», попурі на теми українських мелодій Анатолія Матвійчука, джазові твори «Упрямая овечка», «Старое банджо» попурі із репертуару рок-груп Gueen, Deep Purple.

Маленькі музиканти зірвали шквал аплодисментів та вигуки: «браво». Під запальні звуки музики дорослі не стримувалися і підтанцьовували в ритм.

Вячеслав Рубан передав вітання талановитому колективу від міського голови Леоніда Лазуренка і побажав успіхів педагогам, а юним музикантам – творчих здобутків та нових досягнень.

Цього року колективу «Люботинські музики» виповнюється 30 років із дня заснування. Очолюють дитячий ансамбль талановиті музиканти В’ячеслав Михайлович Будьонний та позаштатний концертмейстер і учитель музичного мистецтва Волошина Тамара Іванівна. За ці роки змінилося багато складів ансамблю,  і кожен мав свої досягнення та перемоги на різних конкурсах.

Колектив «Люботинські музики» – лауреати Міжнародного фестивалю народної музики  «Райдужний світ народних мелодій», лауреати міжнародних конкурсів:  «Південний експрес»,  «Таланти третього тисячоліття», IV Всеукраїнського фестивалю ансамблевої музики «Рондо»; учасники багатьох обласних і республіканських телевізійних конкурсів:  «Таланти твої, Україна», «Сонячні кларнети», «Слобожанські передзвони».

Із гастрольними поїздками побував ансамбль і за кордоном – у м. Норнберг та м. Фюрт Німеччини, репрезентуючи українську культурно-виконавську традицію.

За словами Тамари Волошиної, творча діяльність обдарованих дітей об’єднує їх в колектив, формує стиль життя, поведінку і є частиною національної культури підростаючого покоління.

Керівник колективу В’ячеслав Будьонний за дорученням Міністерства освіти і науки розробив дві Програми по роботі із ансамблями і оркестрами народних інструментів, за якими зараз працюють колективи з усієї України.

Побажаймо ж нашому неперевершеному колективу та їх беззмінним керівникам творчої наснаги і яскравих успіхів.


Радник міського голови Лідія Куденко