Веб-портал міста Люботин » Головна » Завдання міської влади у сфері освіти – наблизити навчальні заклади міста до стандартів і вимог Нової української школи.

 Завдання міської влади у сфері освіти – наблизити навчальні заклади міста до стандартів і вимог Нової української школи.
Автор: Chekardina   Додано:27 травня 2019   Переглядів:521   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 0)

 

Завдання міської влади у сфері освіти – наблизити навчальні заклади міста до стандартів і вимог Нової української школи.

Завдання міської влади у сфері освіти – наблизити навчальні заклади міста до стандартів і вимог Нової української школи.


Міська влада наполегливо і відповідально працює над покращенням матеріально-технічної бази закладів дошкільної, загальної середньої і позашкільної освіти. Так нещодавно завершився капітальний ремонт, а на черзі й утеплення покрівлі основного корпусу загальноосвітньої школи № 4, кошти на який були виділені із міського бюджету в сумі 1 454 047 грн. У цьому навчальному закладі проведені роботи із заміни вхідних і внутрішніх дверей на металопластикові (енергозберігаючі) загальною кількістю 18 штук на суму 206 810 грн., споруджена нова котельня, капітально відремонтовано внутрішній шкільний туалет та розпочаті роботи із облаштування ігрової кімнати, поява якої стала можливою завдяки участі школи в обласному конкурсі міні-проектів «Разом в майбутнє», і вартість її складає 292 000 грн.; також проведений капітальний ремонт частини дороги до школи по вул. Шкільній.

За підтримки голови обласної державної адміністрації Юлії Світличної розпочалися ремонтні роботи у дошкільному навчальному закладі № 5, що знаходиться на вул. Джерелянській, 19 і розрахованому на 120 вихованців. Вже триває реконструкція будівлі – йде заміна вікон. Кошторисна вартість проекту складає 26 399 968 грн., який буде профінансовано із обласного бюджету.

У гімназії № 1 завершено ремонт ресурсної кімнати, кабінетів для директора і завучів, кімнати для вчителів та коридору. Триває капітальний ремонт спортивної зали: проведені демонтажні роботи, завершується ремонт стін і стелі. Обсяг виконаних робіт складає 60%. Кошти на проведення ремонту спортивної зали виділені із міського бюджету в сумі 1 499 812 грн.

Що стосується подальшої роботи в цьому напрямку, то за дорученням міського голови Леоніда Лазуренка планується провести ремонт вхідної групи у гімназії № 1, реконструкцію системи водопостачання і водовідведення у дошкільному навчальному закладі № 1 «Ялинка», виконати ремонтні роботи внутрішніх туалетів у гімназії № 1 та завершити облаштування внутрішнього шкільного туалету у будівлі початкової школи ЗОШ № 5.

Міська влада все робить для модернізації та зміцнення матеріально-технічної бази шкіл з тим, щоб заклади освіти в місті наближалися до стандартів і вимог нового освітнього простору – Нової української школи.

 

Більше світлин : http://lubotin-rada.gov.ua/news/id/2740

Радник міського голови Лідія Куденко