Веб-портал міста Люботин » Головна » 5 червня відмічається Всесвітній день охорони довкілля

 5 червня відмічається Всесвітній день охорони довкілля
Автор: Chekardina   Додано:3 червня 2019   Переглядів:413   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 0)

Щорічно, 5 червня відмічається Всесвітній день охорони довкілля. Святкування цього Дня розраховане на те, щоб привнести людський фактор у питання охорони довкілля; дати народам світу можливість активно сприяти стійкому й справедливому розвитку; сприяти розумінню того, що основною рушійною силою зміни підходів до природоохоронних питань є громади; а також роз'яснити корисність партнерських відносин, щоб у всіх країн і народів було більше безпечне й благополучне майбутнє.

Так, обсяги забруднюючих речовин (без урахування викидів діоксиду вуглецю), які надійшли в повітряний басейн Харківської області у 2018 році склали 44,7 тис.т (1,8% від загального обсягу викидів по Україні). Переважна частина викидів у атмосферне повітря – від процесів спалювання в енергетиці та переробній промисловості (50,1% від загального обсягу викидів по Харківській області).

Обсяги викидів забруднюючих речовин від стаціонарних джерел забруднення у розрахунку на душу населення склали 16,7 кг.  

У 2018 році на території Харківської області утворилось 1628,5 тис.т відходів (0,5% від загального обсягу утворених відходів по Україні), з них: 1061,1 тис.т – від економічної діяльності, 567,4 тис.т – від домогосподарств. Загальний обсяг відходів, накопичених протягом експлуатації, у спеціально відведених місцях чи об’єктах становив 43288,3 тис.т, що на 2,1% більше, ніж у 2017 році.

На охорону навколишнього природного середовища у Харківській області витрачено 1,3 млрд.грн (3,9% від витрат на охорону навколишнього природного середовища по Україні), з них: 0,3 млрд.грн капітальних інвестицій та 1,1 млрд.грн поточних витрат.

Всесвітній день охорони навколишнього середовища є прекрасною нагодою зробити хоча б один крок до покращення стану довкілля. Дехто відмовиться сьогодні від поїздки транспортом, хтось посадить дерево, а інший нарешті прибере сміття в своєму дворі. Пам’ятаймо, що лише разом ми зможемо зробити довкілля чистішим, адже наше майбутнє залежить саме від нас!

 

Заступник начальника

Головного управління статистики

у Харківській області                                                                                  І. НАУМОВ