Веб-портал міста Люботин » Головна » З ДНЕМ БУДІВЕЛЬНИКА!

 З ДНЕМ БУДІВЕЛЬНИКА!
Автор: Svetlana   Додано:9 серпня 2019   Переглядів:448   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 0)

                               11 серпня День БУДІВЕЛЬНИКА УКРАЇНИ!

 

  Сьогодні наша країна має вишукувати значні кошти на розвиток, оборону та на багато інших важливих для країни речей. Тепер,  як ніколи важливо зберігати від руйнувань нашу інфраструктуру, капітальні будівлі,  житло, об’єкти благоустрою та унеможливлювати всіма способами їх пошкодження - в них вкладена праця та частка душі  будівельників багатьох поколінь.  

 З свого боку виконкомом Люботинської міської ради, приймаються заходи по збільшенню інвестиційної привабливості міста, зокрема вже минув третій  рік,  як відділ з питань містобудування, архітектури та держархбудконтролю почав виконувати делеговані  державою контролюючі і дозвільно - регестраційні функції щодо будівництва, реконструкції і прийняття в експлуатацію об’єктів будівництва.

 Це дало  змогу громадянам не звертатись до структур, які розташовані в обласному центрі, а отримувати багато відповідних адмінпослуг безпосереденьо в м. Люботині та значно пришвидшити здійснення   дозвільно-погоджувальних процедур та  введення об’єктів в експлуатацію.

   З моменту прийняття повноважень  до відділу з питань містобудування, архітектури та держархбудконтролю звернулись  більше 400 громадян та юридичних осіб  з яких   313 отримали адмінпослугу  щодо реєстрації  дозвільних документів, а  саме:

повідомлення про початок виконання будівельних робіт  - 89; декларація про початок виконання будівельних робіт – 50; декларація про готовність до експлуатації об’єкта – 142; видача сертифікату – 2; реєстрація дозволу – 4; внесення змін до повідомлення або декларації – 9; відмови у реєстрації – 18.

  Також в процесі здійснення держархбудконтролю,  складено  приписів - 16,  протоколів -16, винесено  постанов -15  на підставі яких винесено штрафів на загальну суму  169,80 тис. грн. Більшість штрафів сплачено. Штрафи надійшли до місцевого бюджету та використані на розвиток інфраструктури міста. 1 постанову для направлено на виконання  до виконавчої служби. Проведено 24 позапланові перевірки об’єктів будівництва. Видано 26 направлень на позапланові перевірки. Видано наказів на проведення перевірок та скасування декларацій -50.

   На сьогодні зареєстровано дозвільних документів на початок будівництва для об’єктів соціального значення – 42; введено в експлуатацію – 33.

   В результаті перевірок та здійсненя претензійної роботи подавались  адміністративні  позови та апеляційних скарги. У підсумку взято участь в якості позивача або  відповідача в 4 судових процесах. Виграно судових справ 3 (з яких 2 в  Апеляційних судах). 

   В цьому році за підтримки обласної державної адміністрації та депутатів всіх рівнів, сфера будівництва в нашому місті особливо активна. Вже приймає перших відвідувачів   будинок культури, який не працював багато років, продовжується робота по реконструкції  міської лікарні, чекає на будівельників дитсадок, який буде реконструйовано у цьому році, розпочато роботи по очисним спорудам,  закінчуються роботи по новим водоводам,  що покращать систему водопостачання, ремонтуються об’єкти освіти та інфраструктури, зокрема дороги  освітлення та ін.

  На передодні Дня Будівельника,  говорячи кращі слова вітання,  хочемо побажати будівельникам  стабільної законодавчої бази та зрозумілих дозвільно-погоджувальних поцедур, більше цікавих об’єктів, можливості зміцнювати Ваші підприємства, добра та достатку Вашим родинам, якомога більше можливості реалізації важливих містобудівних проектів, що здатні забезпечити сталий розвиток нашої країни.

  Сподіваюсь, що ми разом з Вами впораємося з усіма складнощами. Велика вдячність всім причетним до будівельної справи, здоров’я Вам, благополуччя та мирного неба.

  

З повагою та найкращими побажаннями,

 

Міський  голова         

Л.  Лазуренко    

 

Начальник відділу з питань містобудування, архітектури

та держархбудконтролю  С.  Кравченко