Веб-портал міста Люботин » Головна » Заступник міського голови Вячеслав Рубан та начальник відділу освіти Валерій Стрілець перевірили стан виконаних робіт ЗОШ№5

 Заступник міського голови Вячеслав Рубан та начальник відділу освіти Валерій Стрілець перевірили стан виконаних робіт ЗОШ№5
Автор: Chekardina   Додано:19 серпня 2019   Переглядів:526   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 0)

Заступник міського голови Вячеслав Рубан та начальник відділу освіти Валерій Стрілець перевірили стан виконаних робіт ЗОШ№5
Міська влада велику увагу приділяє створенню комфортних умов для навчання школярів В Україні розпочата шкільна реформа, і увага Нової української школи акцентується не лише на освітньому процесі, але й на формуванні Нового Освітнього Простору, який базується на створенні умов для навчання: придбанні сучасного обладнання (мобільні парти, комплекти Lego, ноутбуки); енергозбереженні, креативності, мотивуючому просторі та безбар’єрності доступу.
У рамках виконання проекту Міністерства освіти і науки з умовною назвою «Гідність дитини" та за дорученням міського голови Леоніда Лазуренка у будівлі початкової школи ЗОШ № 5 завершилося облаштування нового внутрішнього шкільного туалету, який був відсутній із початку створення школи. Зараз усередині чисто і комфортно, стіни і підлога облицьовані кахлею, два умивальники. Туалет зручний і теплий.
Загалом на обладнання туалету витратили 198 000 грн. (138 400 грн. – кошти обласного бюджету і 59 400 грн. – кошти із місцевого бюджету).
Туалет облаштований за пропозицією міського відділу освіти, згідно якої Департамент науки і освіти ХОДА включив до «Програми облаштування внутрішніми туалетами усіх закладів освіти» і загальноосвітню школу № 5.
Заступник міського голови Вячеслав Рубан та начальник відділу освіти Валерій Стрілець перевірили стан виконаних робіт.
Вячеслав Рубан зазначив, що це не перший проект із облаштування санвузла в освітньому закладі. Два роки тому побудовано внутрішкільний туалет у музичній школі; відновлена система вентиляції у загальноосвітній школі № 6; капітально відремонтовано внутрішкільний туалет та встановлено систему вентиляції у школі № 4; на черзі – ремонт туалетів першого і другого поверхів гімназії № 1, де довгий час школярі користувалися тільки санвузлом, який функціонував на першому поверсі.
Також у ДНЗ № 1 «Ялинка» поетапно розпочався капітальний ремонт санвузлів. У подальшому планується продовжуватися робота щодо покращення санітарно-гігієнічних умов закладів.
Заступник міського голови підкреслив, що створення комфортних та сучасних туалетних кімнат у закладах є не менш важливим, ніж закупівля необхідного обладнання чи утеплення приміщення.

 

Радник міського голови

Л. Куденко

 

Більше світлин: http://lubotin-rada.gov.ua/news/id/3228