Веб-портал міста Люботин » Головна » Під керівництвом міського голови Леоніда Лазуренка у місті впроваджуються заходи по наближенню освітніх закладів до стандартів і вимог Нової української школи

 Під керівництвом міського голови Леоніда Лазуренка у місті впроваджуються заходи по наближенню освітніх закладів до стандартів і вимог Нової української школи
Автор: Chekardina   Додано:4 вересня 2019   Переглядів:511   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 0)

Під керівництвом міського голови Леоніда Лазуренка у місті впроваджуються заходи по наближенню освітніх закладів до стандартів і вимог Нової української школи

Під керівництвом міського голови Леоніда Лазуренка у місті впроваджуються заходи по наближенню освітніх закладів до стандартів і вимог Нової української школи


В Україні триває шкільна реформа, де Нова українська школа декларує розвиток особистості, коли дитина в центрі освітнього процесу, а навчальний заклад – безпечний і дружній до учня. І відповідно до цих пріоритетів головним завданням місцевої влади є забезпечення функціонування і подальшого розвитку освіти, створення умов для рівного доступу мешканців міста до якісної освіти. Нова українська школа передбачає не лише нову програму, але й створення нового освітнього простору, який сприятиме розвитку творчої особистості дитини. З цією метою в дошкільних і освітніх закладах міською владою, адміністрацією та педагогічними колективами проводяться системні роботи щодо поліпшення матеріально-технічного забезпечення закладів освіти і покращення простору для навчання та виховання.

За підтримки голови обласної державної адміністрації Юлії Світличної розпочалися ремонтні роботи у дошкільному навчальному закладі № 5, що знаходиться на вул. Джерелянській, 19 і який розрахований на 120 вихованців. Вже триває реконструкція будівлі – йде заміна вікон. Кошторисна вартість проекту складає 22 123 418 грн., і він буде профінансований із обласного бюджету.

У гімназії № 1 за кошти міського бюджету в сумі 1 499 812 грн. було проведено капітальний ремонт спортивної зали та закуплено необхідне спортивне обладнання; облаштовано ресурсну кімнату для дітей із особливими потребами та кабінети для директора і завучів, вчительська і коридор на загальну суму 184 375 грн.; придбано та проведено роботи зі встановлення конструкції вхідної металопластикової на суму 91 928 грн. Також проводяться ремонтні роботи внутрішнього туалету на другому поверсі гімназії, де відбувається заміна освітлення, системи водопостачання та водовідведення, умивальників, унітазів та проводяться роботи із облицювання стін і підлоги кахлею, вартість даних робіт і обладнання складає 480 000 грн.

У загальноосвітніх школах № 3 і № 6 облаштовано кольоровою сухопресованою плиткою прилеглу територію – подвір’я – загальною вартістю 978 061 грн.

Особливо великий фронт ремонтних робіт виконано цього року у загальноосвітній школі № 4, яка вже налічує 117 років свого існування. Нещодавно тут відбулася заміна покрівлі даху основного корпусу із його утепленням, кошти на який були віділені із міського бюджету в сумі 1 454 047 грн. Проведені роботи із заміни вхідних і внутрішніх дверей на металеві та металопластикові (енергозберігаючі) загальною кількістю 18 штук на суму 206 810 грн., та в стадії завершення роботи із облаштування ігрової кімнати, поява якої стала можливою завдяки участі школи в обласному конкурсі міні-проєктів «Разом в майбутнє», і вартість її складає 292 000 грн. Також проведений капітальний ремонт відрізку дороги до школи по вулиці Шкільній та облаштовано тротуар.

У будівлі початкової школи ЗОШ № 5 за рахунок коштів обласного і міського бюджетів (138 400 грн. – кошти обласного бюджету і 59 400 грн. – кошти місцевого бюджету) завершилося облаштування нового внутрішнього шкільного туалету, який був відсутній із початку роботи школи. Розпочалися роботи із облаштування відмостки по периметру будівлі.

У Караванській загальноосвітній школі у коридорах встановлено сучасне світлодіодне освітлення.

У місті цього року вперше за парти сядуть 229 учнів. Початкова школа, відповідно до стандартів і вимог Нової української школи, забезпечена усім необхідним: придбано сучасні меблі, дидактичний матеріал, комп’ютерне та мультимедійне обладнання.

На території шкільного подвір’я встановлені сучасні спортивні майданчики:

у гімназії № 1 (у рамках реалізації обласного конкурсу «Разом в майбутнє», вартість 166 100 грн.) і в навчально-виховному комплексі № 2 (за рахунок субвенції обласного бюджету сума 198 000 грн.

У дошкільних закладах також проводяться значні ремонтні роботи. У ДНЗ № 1 «Ялинка» розпочалася заміна системи водопостачання і водовідведення. Тут же, на подвір’ї садочку, облаштовано дитячий ігровий майданчик iз правил дорожнього руху, що став переможцем обласного конкурсу міні-проєктів «Разом в майбутнє» – «Світ дитинства. Країна Світлофорика», вартість проекту – 242 326 грн.

Як і у минулому році, в цілому покращилося фінансування матеріально-технічної бази закладів дошкільної та загальної освіти міста:

встановлено металопластикові двері в Люботинському НВК № 2 (2 шт.), в Люботинському ДНЗ № 2 (2 шт.), в Люботинському ДНЗ № 4 (2 шт.), в Караванському ДНЗ (3 шт.) на загальну суму 96 250 грн.;

- для господарчих потреб закладів освіти міста придбано чистячі, миючі та дезінфікуючі засоби, мило господарське та туалетне на загальну суму 244 563 грн.;

- для проведення ремонтних робіт для закладів освіти закуплено фарбу на суму 180 086 грн.;

- для Люботинського ДНЗ № 2 улаштовано систему автоматичної пожежної сигналізації на суму 199 460 грн.;

- для Караванського ДНЗ придбано холодильник «Атлант» на суму 11 000 грн.

- для Люботинського НВК № 2 з метою здійснення у початковій школі освітнього проекту «На крилах успіху» придбано комплект посібників на суму 16 560 грн.;

- для Люботинського МБДЮТ у рамках реалізації обласного конкурсу міні-проєктів розвитку територіальних громад «Разом в майбутнє» «Творча дитина – квітуча Батьківщина» придбано музичну апаратуру (акустичні системи, радіосистеми, мікрофони, мікрофонні стійки) на загальну суму 91 232 грн.;

- для Люботинської ДЮСШ придбано футбольну форму на суму 9750 грн.; спортивний інвентар (м’ячі футбольні та баскетбольні, сітка для міні-футбольних воріт) на загальну суму 32 990 грн.

На постійному контролі міської влади знаходиться питання організації харчування в навчальних закладах. На безкоштовне харчування учнів 1-4 класів та категорії дітей пільгового контингенту виділена сума 1 425 960 грн.

Важливим рішенням у мотивації учнів до навчання є виплата грошових винагород обдарованим та талановитим учням-переможцям обласних олімпіад. І цього року вже втретє переможці обласних змагань за підтримки міського голови Леоніда Лазуренка та депутатського корпусу отримали грошову винагороду.

У квітні поточного року створено Молодіжну Раду,
яка сприяє залученню молоді до вирішення питань соціально-економічного та культурного життя міста шляхом участі у розробленні та виконанні міських програм у молодіжній сфері. Вона є ініціатором загальноміських заходів і бере активну участь у їх проведенні. Все це дає можливість виховувати майбутнє покоління активними громадянами.

Пріоритетним завданням влади міста залишається максимальне наближення навчальних закладів міста до стандартів і вимог Нової української школи. Адже випускники нової школи – це всебічно розвинені, відповідальні громадяни, здатні до ризику та інновацій. Це люди, які у майбутньому зможуть зміцнити економіку країни.

 

Більше світлин:  http://lubotin-rada.gov.ua/news/id/3316