Веб-портал міста Люботин » Головна » Міська влада комплексно підходить до питання реформування медичної галузі в Люботині.

 Міська влада комплексно підходить до питання реформування медичної галузі в Люботині.
Автор: Chekardina   Додано:17 вересня 2019   Переглядів:468   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 0)

Міська влада комплексно підходить до питання реформування медичної галузі в Люботині.

В Україні триває медична реформа, і одним із стратегічних завдань у діяльності Люботинської міської ради є створення в лікувальних закладах належних умов для пацієнтів і комфортних умов для роботи медичних працівників.

Міська влада комплексно підходить до питання реформування медичної галузі в Люботині. У рамках медичної реформи проведено реорганізацію двох лікувальних закладів і створено КНП «Люботинська міська лікарня», та вже третій рік інтенсивно триває оновлення медичних установ.

За ініціативи міського голови Леоніда Лазуренка ще у 2016 році розпочалися ремонтні роботи у приміщеннях міської лікарні. За цей час тут пройшла заміна вікон і дверей, переоснащення системи теплопостачання, а саме: встановлені два котли – газовий та на твердому паливі. Також капітально відремонтовані кабінети, коридор та підлога, виконані електромонтажні роботи. У минулому році проведено капітальний ремонт поліклінічного відділення й будівлі адміністративного корпусу, закуплено нові меблі та електричний кардіограф.

За сприяння голови обласної державної адміністрації Юлії Світличної лікарні передано сучасну рентгенівську діагностичну систему та апарат УЗД.

І вже зараз, після розроблення проєктно-кошторисної документації та проходження тендерних процедур, розпочалися роботи із реконструкції будівлі КНП «Люботинська міська лікарня», яка знаходиться на вулиці Шевченка, 15, а саме: двоповерхової поліклініки, триповерхового терапевтичного відділення і триповерхового хірургічного відділення.

Загальна площа будівель (до реконструкції) становить 5 350,1м². Потужність закладу – 600 відвідувань у зміну.

У ході реконструкції планується придбання і встановлення ліфта, прибудову ліфтової шахти до терапевтичного відділення; прибудову переходу з поліклініки до хірургічного відділення; прибудову приміщень до поліклініки та до терапевтичного відділення; в хірургічному відділенні планується виконання незначної зміни внутрішньої планувальної організації приміщень (на 3-му поверсі буде розташована адміністрація); в терапевтичному відділенні планується виконання незначної зміни внутрішньої планувальної організації приміщень (на 1-му поверсі буде розташований денний стаціонар та фізіотерапевтичний кабінет, на 3-му поверсі – неврологічне та терапевтичне відділення). Запланована заміна внутрішніх інженерних мереж, системи водопостачання і водовідведення, вентиляції і кондиціювання.

Будуть проведені оздоблювальні роботи фасадів будівель.

Передбачається також виконати енергозберігаючі заходи: утеплення фасадів мінераловатними плитами, горищного перекриття, ремонт покрівлі, заміна покрівлі адміністративного корпусу (КНП "ЦПМСД").

З метою економії електроенергії в установі передбачено використання сучасного світлотехнічного устаткування зі світлодіодними лампами та систему управління освітленням залежно від рівня природної освітленості.

Запроектовані заходи щодо благоустрою території: заміна на автопроїздах та тротуарах старого асфальтобетонного покриття на нове, улаштування майданчика для відпочинку, улаштування нових пішохідних зон із покриттям і встановлення лавок.

Кошторисна вартість проєктних робіт складає більше 80 млн. грн.

За підтримки Юлії Світличної вже виділено кошти на початок робіт – із державного і обласного бюджетів.

 

Радник міського голови Л. Куденко