Веб-портал міста Люботин » Головна » Шановні роботодавці!

 Шановні роботодавці!
Автор: Svetlana   Додано:26 вересня 2019   Переглядів:484   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 1)

 

 

Шановні  роботодавці !

 

Люботинська міська філія Харківського обласного центру зайнятості пропонує Вам партнерство і взаємовигідну співпрацю та запрошує скористатися комплексом послуг: 

 

Вивчення потреб роботодавця та надання допомоги щодо укомплектування підприємств персоналом 

 

Державна служба зайнятості володіє найбільшою базою вакансій та шукачів роботи в Україні. Інформація про вільне робоче місце розміщується в електронній базі вакансій Державної служби зайнятості, на стендах, Інтернет-ресурсі Державної служби зайнятості «Єдине соціальне середовище зайнятості» www.dcz.gov.ua, соціальній мережі Фейсбук тощо.

 

Для задоволення кадрових потреб роботодавців служба зайнятості:

  - вивчає потреби роботодавців щодо професійно-кваліфікаційного рівня претендентів на роботу та надає інформацію про наявність відповідних спеціалістів на ринку праці;

  - сприяє проведенню роботодавцями співбесід із кандидатами на робочі місця та організовує зустрічі із шукачами роботи, у тому числі у службі зайнятості;

  - здійснює підбір працівників із використанням профдіагностичних методик;

  - стимулює діяльність роботодавців, щодо створення нових робочих місць та працевлаштування безробітних шляхом здійснення компенсації єдиного внеску при прийомі на роботу безробітних. 

- підбирає кадри для виконання громадських та інших робіт тимчасового характеру;

  - організовує підготовку, перепідготовку і підвищення кваліфікації безробітних з урахуванням поточної та перспективної потреб ринку праці та на замовлення роботодавців під конкретні робочі місця;

 

Водночас нагадуємо Вам, що згідно із Законом України «Про зайнятість населення» роботодавці в обов’язковому порядку повинні надавати державній службі зайнятості інформацію щодо попиту на робочу силу (наявні вакансії).

 

Стимулювання роботодавців до створення нових робочих місць шляхом компенсації фактичних витрат у розмірі єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

 

Державна служба зайнятості здійснює компенсаційні виплати у розмірі єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування роботодавцям, що працевлаштовують на нові робочі місця громадян, які недостатньо конкурентоспроможні на ринку праці та яким надано статус безробітного. Компенсація єдиного соціального внеску здійснюється і суб'єктам малого підприємництва, які працевлаштовують безробітних строком не менше ніж на два роки за направленням служби зайнятості, на нові робочі місця в пріоритетних видах економічної діяльності.

Компенсація виплачується протягом одного року з дня працевлаштування особи за рахунок коштів Фонду.

Компенсація витрат роботодавця на оплату праці за працевлаштування зареєстрованих безробітних з числа внутрішньо переміщених осіб.

 

Державна служба зайнятості здійснює компенсацію витрат роботодавця на оплату праці за працевлаштування зареєстрованих безробітних з числа 
внутрішньо переміщених осіб на умовах строкових трудових договорів тривалістю не більше шести календарних місяців, за умови збереження гарантій
зайнятості такої особи протягом періоду, що перевищує тривалість виплати у два рази.
 

Професійне навчання безробітних на замовлення роботодавців для конкретних робочих місць у навчальних закладах, Центрах професійно-технічної освіти державної служби зайнятості України, безпосередньо на виробництві

 

Професійне навчання організовується державною службою зайнятості у професійно-технічних та вищих навчальних закладах, Центрах професійно-технічної освіти державної служби зайнятості та безпосередньо на виробництві й здійснюється за рахунок коштів Фонду. Відповідно до сучасних тенденцій розвитку ринку праці професійне навчання безробітних може здійснюватися на замовлення роботодавців як поточного, так і перспективного характеру.

Безробітні-претенденти на роботу можуть пройти навчання безпосередньо на підприємстві за індивідуальним навчальним планом або шляхом стажування. Центром зайнятості укладається договір з роботодавцем і безробітним щодо такого навчання.

Професійне навчання на підприємствах надає можливість підготувати професійні кадри з числа претендентів на вакансію з урахуванням вимог конкретного робочого місця.

Служба зайнятості пропонує  послуги з підготовки необхідних підприємству кадрів за дуальною формою навчання.

Дуальна форма навчання – це засіб здобуття професії шляхом поєднання навчання громадян у навчальних закладах та безпосередньо на робочих місцях підприємств, установ та організацій, тобто поєднання роботи і навчання під гаслом «Навчайся працюючи!».

 

Підвищення конкурентоспроможності працівників підприємства на ринку праці  шляхом отримання ваучера для перепідготовки, спеціалізації, підвищення кваліфікації

 

Задля збереження кадрового потенціалу підприємства, адаптації працівників до вимог сучасного ринку праці Державна служба зайнятості пропонує окремим категоріям громадян скористатися правом на одноразове отримання ваучера для підтримання конкурентоспроможності шляхом перепідготовки, спеціалізації, підвищення кваліфікації за професіями та спеціальностями для пріоритетних видів економічної діяльності, визначених Кабінетом Міністрів України. Оплата ваучерів здійснюється Фондом загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття в межах видатків, передбачених на цю мету у бюджеті Фонду на відповідний рік.

 

Задоволення потреб роботодавців у тимчасових працівниках при виконанні певних видів робіт

 

У разі виникнення на підприємстві потреби у виконанні певного обсягу робіт, що передбачає залучення додаткової робочої сили, Державна служба зайнятості допоможе підібрати тимчасових працівників з числа осіб, що перебувають на обліку у службі зайнятості.  

З особами, які беруть участь у громадських та інших роботах тимчасового характеру, роботодавці укладають в письмовій формі строкові трудові договори на строк, що сумарно протягом року не може перевищувати 180 календарних днів.

 Фінансування організації робіт тимчасового характеру здійснюється за рахунок коштів роботодавців та інших не заборонених законодавством джерел.

У разі залучення зареєстрованих безробітних до громадських робіт фінансування організації таких робіт здійснюється за рахунок коштів місцевих бюджетів та Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття.

 
Здійснення комплексу спеціальних заходів у ситуації запланованого вивільнення працівників
 

З цією метою служба зайнятості забезпечить: проведення консультування працівників щодо їхніх прав і державних гарантій соціального захисту, організація профнавчання і сприяння підприємництву та самозайнятості, допомога в пошуку і підборі підходящої роботи,  допомога по частковому безробіттю.

 

Надання допомоги по частковому безробіттю

 

Допомога по частковому безробіттю надається державною службою зайнятості підприємствам для виплати працівникам, у разі втрати ними частини заробітної плати внаслідок вимушеного скорочення передбаченої законодавством тривалості робочого часу, у зв’язку із зупиненням (скороченням) виробництва продукції без припинення трудових відносин.

Виплати здійснюються за рахунок коштів Фонду.

 

Інформаційні та консультаційні послуги, пов’язані з  впровадженням певних норм законодавства про працю і зайнятість

 

Спеціалісти служби зайнятості надають пояснення або проводять консультації щодо додержання норм законодавства про працю і зайнятість, державного соціального страхування на випадок безробіття, у тому числі при вивільненні або звільненні працівників; використання праці іноземців; працевлаштування громадян, які потребують соціального захисту і не здатні на рівних конкурувати на ринку праці; надання послуг з посередництва у працевлаштуванні за кордоном тощо.

 

Служба зайнятості Ваш помічник на ринку праці!

 

За детальною інформацією звертайтеся до

Люботинської міської філії ХОЦЗ

м.Люботин, вул. Слобожанська, 23 , тел. 741-09-82