Веб-портал міста Люботин » Головна » Прес-реліз до Дня працівників освіти, Дня Вчителя

 Прес-реліз до Дня працівників освіти, Дня Вчителя
Автор: Svetlana   Додано:4 жовтня 2019   Переглядів:1191   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 0)

Традиційно у першу неділю жовтня наша країна відзначає професійне свято – День працівників освіти, День вчителя. У цей день відзначається роль і заслуги працівників у сфері освіти на всіх рівнях, а також їх неоціненний внесок у розвиток суспільства.

На кінець 2018 року в Харківській області працювали 746 закладів дошкільної освіти, у яких виховний процес забезпечували близько 7,5 тис. педагогічних працівників. Кількість вихованців становила майже 79,9 тис. дітей.

На початок 2018/19 навчального року в області функціонував 746 закладів загальної середньої освіти, у яких навчальний процес забезпечували близько 22,4 тис. учителів та навчалося 246,3 тис. учнів.

У 2018 року в області функціонували 42 заклади професійної (професійно-технічної) освіти, в яких навчалося 13,5 тис. учнів, слухачів.

На початок 2018/19 навчального року в області діяли 64 заклади вищої освіти, у яких наукову, науково-технічну або науково-організаційну діяльність здійснювали 18,1 тис. педагогічних та науково-педагогічних працівників. Кількість студентів становила 171,1 тис. осіб.

Упродовж 2018 р. підготовку аспірантів здійснювали 59 закладів вищої освіти та наукових установ, докторантів – 40, в яких здобували освіту 3,0 тис. аспірантів та 133 докторанти.

У січні–серпні 2019 року середньомісячна заробітна плата штатних працівників у сфері освіти становила 8057 грн, що на 18% більше, ніж у відповідному періоді попереднього року.

Дорогі вчителі, викладачі, вихователі! Вітаємо з професійним святом. Нехай Ваша мудрість, Ваш інтелект та досвід завжди будуть вшановані державою, вихованцями, батьками, завжди всміхається доля, дарує міцне здоров'я та довголіття, здійснюються найзаповітніші мрії, а у ваших родинах завжди панують тепло, радість та затишок.

 

 

Заступник начальника

Головного управління статистики

у Харківській області                                                                                 І. НАУМОВ