Веб-портал міста Люботин » Головна » Місто Лева гостинно зустрічає люботинський вокальний колектив народного співу «Берегині»!

 Місто Лева гостинно зустрічає люботинський вокальний колектив народного співу «Берегині»!
Автор: Chekardina   Додано:4 жовтня 2019   Переглядів:450   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 0)

Місто Лева гостинно зустрічає люботинський вокальний колектив народного співу «Берегині»!

Місто Лева гостинно зустрічає люботинський вокальний колектив народного співу «Берегині»!


Напередодні Дня людей поважного віку місто Львів гостинно зустрічав гостей з усієї України, які прибули на Всеукраїнський триденний форум людей поважного віку.

Харківщину представляли люботинці – фольклорний ансамбль "Берегині"(художній керівник Зюбан Т.В. і музичний керівник Сухина Т.М.). Хоча в колективі здебільшого молоді дівчата, та все ж таки запросили колектив тому, що ансамбль «Берегині» є надійними волонтерами Територіального центру соціального обслуговування Люботинської міської ради, де часто виступає там  із концертними програмами, бо це є добре, коли молодь підтримує людей поважного віку.

 Завданням форуму було донести в кожен куточок України ідеї інноваційного підходу роботи з людьми поважного віку, а саме:

можливість відкриття центрів дозвілля для людей «золотого віку» в громадах;

можливість навчатися в «університетах третього віку», неформальна освіта;

психологічна підтримка людей «золотого віку»;

організація дозвілля (танці, скандинавська хода, пілатес, театри, музеї – безкоштовне відвідування);

розвиток волонтерства у похилому віці;

організація власного бізнесу.

На форумі були представники із Польщі, Литви, Молдови, Словенії, які щедро ділилися досвідом і залучали до співробітництва.

Форум проходив жваво та захоплено, у рамках нього були проведені панельні дискусії: «Держава – це я», «Презентація щодо стратегії підтримки та розвитку людей поважного віку» і «Здорове та активне довголіття».

Містом пройшла вишиванкова хода. Львів’яни не шкодували оплесків для самодіяльних артистів, які у вишиванках своїх регіонів і рушниками, співали українських пісень.

Для усієї громади міста був проведений концерт-знайомство, в ході якого було відібрано колектив "Берегині". Він  своєю майстерністю представляв  Харківщину і місто Люботин.

Наше триденне гостювання завершилося грандіозним, масовим міжнародним фестивалем пісні і танцю, в якому брали участь 48 колективів із усієї України і Польщі, Словенії, Литви. На цьому фестивалі фольклорний ансамбль "Берегині" було відзначено найвищою нагородою – кубком фестивалю, а відомий поет-композитор із Тернопільщини Іван Кушнір був захоплений виконанням українських пісень колективом і подарував свою авторську пісню, яку назвав на честь нашого колективу "Берегині" та запросив до Тернопільщини у 2020 р. на фестиваль "Яблуневий спас".

Поїздка до Львова, форум, пісенний фестиваль були захоплюючими, корисними, надихнули нас на нові ідеї.

Висловлюю подяку за підготовку і організацію поїздки музичному керівникові Сухиній Т. М., солістам колективу Ларисі Глущенко, Вікторії Тімченко і Любові Сердюк.

 

 

Тетяна Зюбан, художній керівник фольклорного ансамблю "Берегині".

 

Більше фото; http://lubotin-rada.gov.ua/news/id/3480