Веб-портал міста Люботин » Головна » У КАБМІНІ ЗАПУСТИЛИ ОНЛАЙН-СЕРВІС ДЛЯ КОНТРОЛЮ ДЕРЖПІДПРИЄМСТВ

 У КАБМІНІ ЗАПУСТИЛИ ОНЛАЙН-СЕРВІС ДЛЯ КОНТРОЛЮ ДЕРЖПІДПРИЄМСТВ
Автор: Svetlana   Додано:10 жовтня 2019   Переглядів:372   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 0)

У КАБМІНІ ЗАПУСТИЛИ ОНЛАЙН-СЕРВІС ДЛЯ КОНТРОЛЮ ДЕРЖПІДПРИЄМСТВ

 

Наразі в Україні налічується 3 654 держкомпаній.

В Україні з'явився сервіс, завдяки якому громадяни зможуть підписатися на всі державні підприємства і слідкувати онлайн за їхніми змінами. Можна буде дізнатися про те, чи відбулася приватизація, хто є власником і керівником, як йде справа з податковим статусом, а також, чи заведені на підприємство судові справи.

Про це у своєму Facebook написав міністр Кабінету міністрів Дмитро Дубілет.

Міністр нагадав, що минулого тижня нардепи ухвалили закон, який відкриває можливість для приватизації держпідприємств, і за його словами, новий сервіс дозволить пересічним громадянам стежити за ключовими змінами у цих компаніях. 

"Ми запустили разом з Opendatabot новий сервіс. Він зробить нашу державу прозорішою. Як ви знаєте, в нашій країні багато державних підприємств. Занадто багато. Якщо бути точним, 3654 штуки. Минулого тижня Рада прийняла закон, який відкриває можливість для їх приватизації (крім кількох).Тепер кожен громадянин, журналіст, активіст може почати моніторити зміни, які відбуваються з усіма цими компаніями - зміна власників, керівництва, податкового статусу, судові справи і т.д.", - написав Дубілет.

Міністр розповів для того, аби долучитися до сервісу, потрібно відкрити Opendatabot  у Telegram, Viber або Facebook і написати "Державні компанії". При будь-якій зміні у месенджер буде надсилатися повідомлення.

Нагадаємо, Верховна Рада на засіданні 2 жовтня скасувала закон з переліком об'єктів права державної власності, що не підлягають приватизації. Тим самим парламент запустив процес великої приватизації державного майна, яку анонсували раніше. Сам ухвалений документ складається з двох визначальних пунктів. Перший - це і є саме скасування переліку об'єктів, які заборонено приватизовувати ще починаючи від 1999 року. Другим пунктом депутати внесли зміни до Закону України "Про приватизацію державного і комунального майна". Детальніше із ухваленим законопроєктом можна ознайомитися за

цим посиланням.

 

Джерело:  https://tsn.ua/ukrayina/u-kabmini-zapustili-onlayn-servis-dlya-kontrolyu-derzhpidpriyemstv-1423200.html