Робоча нарада
Автор: Svetlana   Додано:23 жовтня 2019   Переглядів:362   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 0)

Відбулася робоча нарада заступника міського голови Вячеслава Рубана із керівниками освітніх, лікувальних і закладів соціальної сфери за темою: "Створення системи надання послуг раннього втручання".

Що таке раннє втручання? Раннє втручання – це послуга, допомога для дітей від народження до 4-х років із порушенням розвитку або ризиком їх виникнення.

Мета послуги – якомога раніше виявити проблеми, і зробити все можливе, щоб зменшити їхній вплив на розвиток дитини. Дана послуга, поєднуючи в собі соціальну, психологічну, педагогічну і медичну допомогу, спираючись на можливості і сильні сторони дитини, допомагає розвивати її самостійність і активну участь у житті своєї родини і суспільства.

Вячеслав Рубан зазначив, що раннє втручання – це сучасна прогресивна система допомоги дітям із груп біологічного і соціального ризику у віці від народження й до 4-х років. Він дав керівникам завдання проаналізувати наявність групи таких дітей, для того щоб взаємодіяти із сім’ями, і щоб у таких дітей був шанс для їх повної соціалізації в суспільстві.

Робоча нарада

Радник міського голови

Л. Куденко