Веб-портал міста Люботин » Головна » АТ “Харківобленерго” звертає Вашу увагу на строки та способи передачі показів лічильників електроенергії.

 АТ “Харківобленерго” звертає Вашу увагу на строки та способи передачі показів лічильників електроенергії.
Автор: Chekardina   Додано:4 листопада 2019   Переглядів:609   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 0)

Шановні споживачі!


АТ “Харківобленерго” звертає Вашу увагу на строки та способи передачі показів лічильників електроенергії.

Порядок здійснення зняття та передачі даних про фактичні покази засобу обліку електричної енергії для побутових споживачів встановлюються Правилами роздрібного ринку електричної енергії, затвердженими постановою НКРЕКП від 14.03.2018 № 312 (з урахуванням внесених постановою НКРЕКП від 18.07.2019 № 1525 змін), та Кодексом комерційного обліку електричної енергії, затвердженим постановою НКРЕКП від 14.03.2018 № 311.

Споживач, що є побутовим, зобов'язаний щомісяця знімати фактичні показання лічильника електричної енергії та надавати їх до АТ “Харківобленерго”.

Зняті та передані дані з засобів комерційного обліку протягом періоду, що починається за два робочі дні до кінця розрахункового місяця та закінчується на третій робочий день наступного розрахункового періоду (календарного місяця), вважаються даними на перше число календарного місяця.

Зчитані (зняті) та передані дані з засобів комерційного обліку в будь-який інший день календарного місяця є вихідними даними для визначення даних комерційного обліку на перше число розрахункового періоду (календарного місяця).

У разі неотримання до початку четвертого робочого дня місяця, що настає за розрахунковим, показів лічильника та за умови, що засіб обліку не оснащений засобами дистанційної передачі даних, фактичний обсяг розподілу та споживання електричної енергії по споживачу за розрахунковий місяць визначається розрахунковим шляхом за значенням середньодобового обсягу споживання.

Якщо за підсумками наступного місяця споживач надасть покази лічильника електричної енергії, визначення фактичного обсягу розподілу та споживання електричної енергії за період зазначеного місяця здійснюється з урахуванням наданих показів та показів, на які споживачем здійснено розрахунки.

Споживач має змогу надавати покази засобу обліку до АТ “Харківобленерго” в один із нижченаведених способів.

Одним з найбільш зручних способів є передача показів лічильника на сайті АТ “Харківобленерго”. На головній сторінці сайту знаходиться “банер-посилання” з написом “Передача показів засобу обліку”, при натисканні якого потрібно ввести дванадцятизначний особовий рахунок абонента та покази засобу обліку.

Також зручно передавати дані, зареєструвавшись в особистому кабінеті. В особистому кабінеті з лівого боку знаходиться меню з розкривними вкладками, що містять необхідну інформацію для подальшого користування. Для введення показань лічильника в особистому кабінеті вибираємо в меню вкладку “Особовий рахунок”, “Введення показань лічильника”. Вносимо достовірну інформацію в поля “Дата показань лічильника” і “Показання лічильника”, натискаємо зелену кнопку “Відправка показань лічильника” для збереження внесеної Вами інформації.

Новий сервіс “sms-показ” забезпечує простий та ефективний спосіб подання показів приладу обліку. Ви можете в будь-яку годину доби передавати покази приладу обліку. Для цього потрібно: відправити SMS з номером особового рахунку та показами приладу обліку на короткий номер: 4300. У повідомленні вказати два значення у форматі “Особовий рахунок”{пробіл}“Показник” (особовий рахунок – це дванадцятизначний код абонента, показник – це показник приладу обліку на дату відправлення повідомлення). Якщо Ви допустили помилку, система сповістить Вас про це повідомленням.

У разі відвідування сервісного центру з обслуговування побутових споживачів електричної енергії за адресою: вул. Плеханівська, буд. 126/2, м. Харків, споживачі мають змогу залишити дані на терміналі, який знаходиться в приміщенні на першому поверсі.

Не виходячи з дому, Ви маєте змогу передавати покази засобів обліку через ще одну послугу – Telegram-бот. Необхідно мати підключений до мережі Internet пристрій з встановленим додатком Telegram та знати особовий рахунок (дванадцятизначний код абонента). Відкрити додаток Telegram, у рядку “Пошук” набрати латинськими символами  KharkivOblEnergobot або @Kooz2bot (без пробілів) та обрати потрібний канал. Після вибору боту відкриється діалог, який слід активувати, натиснувши кнопку “Start”. Для Вашої зручності бот запропонує надати карту контакту. Він буде запам'ятовувати введені Вами номери рахунків, щоб Вам не доводилось їх вводити знову. Для надання карти контактів натисніть кнопку “Надати контакти”. Для передачі показів лічильника слід натиснути кнопку “Передача показів” і далі керуватися підказками боту.

Дзвінок до кол-центру АТ “Харківобленерго” є одним із можливих способів передачі даних лічильника. Номери телефонів для передачі показів засобу обліку: 15-04 (тільки м. Харків), 067-23-40-413 , 063-05-40-413, 050-05-40-413   (м. Харків та Харківська область). Кол-центр працює цілодобово. Якщо не буде зв'язку з оператором, є можливість передати покази через голосове меню.

Дотримуючись діючої постанови НКРЕКП та рекомендацій АТ “Харківобл-енерго” щодо зобов'язання вчасно подавати фактичні покази засобу обліку, Ви завжди матиме коректне визначення фактичного обсягу спожитої електроенергії. Більш детальна інформація та інструкції щодо передачі показів обліку знаходяться на сайті товариства за посиланням: “Головна”, “Споживачам”, “Фізичним особам”, “Передача показів приладів обліку”: https://www.oblenergo.kharkov.ua/dovidka_dlia_koristuvachiv.



Начальник Люботинського РВ С.В. Салига