Веб-портал міста Люботин » Головна » Вечір бандурної музики

 Вечір бандурної музики
Автор: Svetlana   Додано:28 листопада 2019   Переглядів:551   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 1)

Вечір бандурної музики

Доброю традицією, започаткованою викладачем ХМУ ім.Б.Лятошинського Ларисою Пановою,  є проведення Вечора бандурної музики в рамках абонементних концертів «Мистецька юність - рідному місту».

Певно, жоден музичний інструмент не асоціюється так з Україною, як бандура. Цей інструмент здатний реалізувати будь-які творчі завдання в різних музичних жанрах, адже бандура прекрасно звучить як у класичній музиці, так і в джазі. Її можна почути і
в рок-музиці і, звичайно ж, без неї важко уявити українську народну мелодику.

Концерт 26 листопада 2019 року у Харківській філармонії продемонстрував можливості бандури, як надзвичайно сучасного інструменту. Перед слухачами виступили солісти та ансамблі бандуристів Харківського музичного училища ім. Б.Лятошинського, учні харківських мистецьких шкіл та юні музиканти Люботинської дитячої музичної школи.

Вечір бандурної музики
Вечір бандурної музики
Вечір бандурної музики
Вечір бандурної музики

Розпочався захід виступом Зведеної дитячої капели бандуристів м.Харкова та області, до складу якої входять юні люботинки:  Репецька Єлизавета, Титаренко Наталія, Кульмінська Вероніка, Піддубна Євгенія, Слєпцова Катерина та викладач Вікторія Яківна Івахненко.

А наймолодшим учасником цьогорічного  концерту став зведений інструментальний ансамбль бандуристів та скрипалів нашої школи у складі: Еткало Аліна, Гахова Златослава, Піддубна Євгенія, Кульмінська Валерія, Слєпцова Олеся,   Бутенко Анна, Сабіна Анна, Пономаренко Єлизавета, Козакова Аделіна, Замула Валерія, Сухина Анжела, Коломієць Ліка,  Гекова Інна,  Маркатова Надія,  Грабун Наталія, Павленко Анастасія (керівники Івахненко Вікторія Яківна та Бехбудова Олена Дмитрівна, концертмейстер Луцюк Ірина Володимирівна).

Харківська публіка, яка добре знається на традиціях бандурної музики, тепло сприйняла виступи музикантів. Схвальні слова і бурхливі оплески звучали від прихильників цього музичного інструменту.

Концерт став справжньою подією для поціновувачів сучасної української бандури,подарувавши величезний заряд позитиву та творчого натхнення.

 

 Директор ДМШ

Ю.ЕТКАЛО