Веб-портал міста Люботин » Головна » Прес-реліз до Дня працівників статистики

 Прес-реліз до Дня працівників статистики
Автор: Svetlana   Додано:3 грудня 2019   Переглядів:444   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 0)

 

 

Щорічно 5 грудня в Україні відзначається професійне свято – День працівників статистики. Саме станом на цю дату у 2001 році був проведений перший Всеукраїнський перепис населення.

Всебічна та об’єктивна статистична інформація щодо економічної, соціальної, демографічної та екологічної ситуації в регіоні має вирішальне значення в реальній оцінці стану справ і прийнятті обґрунтованих управлінських рішень.

На 1 січня 2019 року в Головному управлінні статистики у Харківській області працювало 386 осіб. Переважну більшість із числа працюючих складають жінки – 95,9 %. Загалом повну вищу освіту мають 99,7% працівників, з них 44 особи або 11,4% – дві або більше вищих освіти. Більше 10 років в системі органів державної статистики працюють 65%, більше 20 років – 36%.

У своїй діяльності працівники статистики взаємодіють з респондентами і користувачами як повноправними учасниками процесу статистичного виробництва.

Сьогодні респонденти мають можливість значно економити свій час, звітуючи до органів статистики через систему електронної звітності, у тому числі за допомогою запровадженого Держстатом у 2019 році безкоштовного програмного забезпечення "Кабінет респондента".

У січні–вересні поточного року можливістю надати звіти через систему електронної звітності скористались 16,2 тис. респондентів, що становить 68,2% від загальної кількості залучених до участі у державних статистичних спостереженнях, у тому числі через Кабінет респондента звітувало 739 респондентів. За цей період було подано 292,4 тис. статистичних та фінансових звітів, у тому числі через Кабінет респондента – 3,0 тис. Рівень електронного звітування до органів статистики респондентами Харківської області за кількістю статистичних звітів у ІІІ кварталі 2019 року становить 79,2%.

Основним інструментом для поширення статистичної інформації є офіційний вебсайт Головного управління статистики (http://kh.ukrstat.gov.ua). Суттєво зростає його інформаційне наповнення, що дозволяє задовільнити зростаючі інформаційні потреби більшої кількості користувачів та респондентів. З початку року розміщено майже 2,0 тис. матеріалів різної тематики. Протягом 2018 року зафіксовано понад 255 тис. відвідувань, а за 9 місяців 2019 року – 317 тис., що вдвічі більше, ніж у відповідному періоді минулого року.

Фахівці Головного управління статистики здійснюють широку інформаційно-публікаційну діяльність і готують комплексні та тематичні статистичні продукти, зокрема, збірники, бюлетені, доповіді, інфографіки тощо.

Сьогодні перед нами постають нові завдання, які завдяки професіоналізму, самовідданій та наполегливій праці працівників статистики успішно вирішуються.

 

Заступник начальника

Головного управління статистики

у Харківській області                                                                                

Ігор НАУМОВ