Веб-портал міста Люботин » Головна » «16 днів проти насильства»

 «16 днів проти насильства»
Автор: Chekardina   Додано:9 грудня 2019   Переглядів:393   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 0)

«16 днів проти насильства»


25 листопада  в  усіх  регіонахї  України стартувала акція «16 днів проти насильства», яка  продовжуватиметься  до  10  грудня  і  проводиться  у  20  країнах  світу.

 Початок акції саме 25  листопада є символічним, адже   в  цей  день увесь світ відзначає  Міжнародний день боротьби з насильством щодо жінок. А завершується саме 10 грудня –   в Міжнародний день захисту прав людини. З 2000 року  учасником  акції  стала і Україна. Завданням    акції  є  привернення уваги громадськості до актуальної для українського суспільства проблеми подолання насильства в сім’ї, щодо жінок, жорстокого поводження з дітьми, протидії торгівлі людьми, забезпечення рівних прав жінок і чоловіків та активізація спільних  дій  органів державної влади, державних закладів, громадських організацій до проблем  домашнього  насильства  та захисту прав жінок.   Цього року Міністерство соціальної політики у співпраці з UNFPA Україна у рамках програми „Комплексний підхід до вирішення проблеми насильства щодо жінок та дівчат в Україні”, яка реалізується за підтримки урядів Великої Британії, Канади та Естонії, розпочинає нову хвилю кампанії „Розірви коло”. Мета кампанії: підвищити нетерпимість суспільства до домашнього та гендерно зумовленого насильства.

   В рамках інформаційної кампанії у новому відеоролику „Розірви коло” демонструється, як із покоління в покоління герої передають один  одному сувій, що символізує усталені виправдання насильства у формі українських прислів’їв та приказок. Такий зв’язок крізь час поколінь підкреслює вкоріненість проблеми.

Інформаційна кампанія „Розірви коло” закликає усе суспільство до активних дій і нульової толерантності до насильства, яке немає виправдань при будь-яких обставинах. Правда завжди одна: якщо він любить, то ніколи не вдарить; зробити боляче - це не прояв симпатії; твоя "хата не скраю" - ти можеш допомогти.

Подивитись ролик можна за адресою https://www.youtube.com/watch?v=ZGoWmM3nZAU      

                                             Управління соціального захисту населення ЛМР