Швидка допомога
Автор: Lubotin   Додано:27 жовтня 2010   Переглядів:2519   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 2)

 

В «Скорой помощи» работа - стресс сплошной без перерыва,

Воскресенье иль суббота, будни, праздник-все едино.

Эти люди, что на «Скорой», с удивительной закалкой,

Оптимизм с душой веселой в их машинах, что с мигалкой.

Чуткость, теплота, серьезность, обстоятельность, уменье

В их присутствии нервозность растворится за мгновенье.

Докторам, что помощь скоро на дом людям доставляют

Жить желаем без минора, пусть проблемы все растают.

 

 

Швидка допомога

 

26 жовтня 2010 р. на майданчику Люботинської міської лікарні в урочистій обстановці було відкрито нове приміщення «Швидкої допомоги».

До присутніх звернулися Люботинський міський голова Татунь Леонід Григорович, заступник начальника Південної залізниці Микола Григорович Уманець, кандидат на пост Люботинського міського голови Володимир Олексійович Теличко, кандидат у депутати Люботинської міської ради Олександр Сергійович Нечипоренко, головний врач центральної міської лікарні Олена Василівна Кандаурова.

Виступаючі вітали всіх медичних працівників з цією подією, адже лікарі та медсестри «Швидкої допомоги», які завжди на поготові, повинні працювати та відпочивати у приміщенні, яке б відповідало нормам праці – світле, тепле, затишне. Бажали|нехай| менше|поменше| екстрених викликів і більше вдячних пацієнтів.

 

З виступу головного лікаря Люботинської міської лікарні Кандаурової О. В.:

«Ви всі сьогодні є свідками і причетні до далеко неординарної події - відкриття в нашій лікарні повноцінного, добре облаштованого і оснащеного відділення швидкої допомоги.

Відкриття цього відділення було давно назрілою необхідністю.

До 2009 року населення міста Люботіна обслуговувала підстанція швидкої допомоги - філія станції швидкої допомоги Харківського району.

Швидка була далеко від свого керівництва, її робота не контролювалася ні ким в місті, не було взаємодії з роботою поліклініки, амбулаторій, стаціонару і ЖД лікарні ст. Люботин. На її зміст з міського бюджету виділялися значні фінансові ресурси до бюджету Харківського району (а це збиток фінансуванню нашої лікарні).

 

Завдяки розумінню і повній підтримці нашої ініціативи міською адміністрацією і депутатами, після величезної підготовчої роботи, з січня 2009 року в міській лікарні було відкрито власне відділення швидкої допомоги.

Для цього нового відділення за засоби місцевого бюджету були придбані 2-а нових автомобіля швидкої допомоги, все необхідне устаткування, оснащення, меблі, витратні матеріали і медикаменти для виїзних бригад.

В даний час по рівню оснащеності наша бригада швидкої допомоги наближається до реанімобілю: обладнана киснево-дихальною апаратурою, портативними глюкометром (визначає цукор в крові), апаратом для ЕКГ, медінструментарієм, різними шинами для транспортної іммобілізациі тощо. Не так давно вкомплектували апаратурою для системи «Телекард», яка дозволяє знімати кардіограму у хворого вдома, в машині швидкої допомоги або у відділенні і тут же цілодобово передавати її по телефону фахівцеві-кардіологу в м. Харків, який її розшифровує і дає рекомендації за подальшим визначенням хворого до тієї або іншої лікувальної установи; «швидка допомога» забезпечена якісним мобільним телефонним зв'язком з диспетчером, черговим врачем-хирургом і анестезіологом-реаніматологом, з головним врачем, начмедом, з обласною «санавіацією» і всіма її фахівцями - консультантами, що дозволяє оперативно вирішувати будь-які питання, в будь-якій, навіть непередбаченій, ситуації.

 

У перший же рік роботи відділення довело свою економічну доцільність (поточні фінансові витрати зменшилися на 40% в порівнянні з 2008 роком) і високу ефективність. Різко покращали всі якісні показники роботи і доступність для населення; налагоджена повна взаємодія в роботі швидкої, поліклініки і стаціонару. Щодня на планерних нарадах оперативно вирішуються всі питання з приводу кожного хворого, здійснюються активні виклики додому лікарів дільничної мережі (сімейних і педіатрів) після того, як була надана невідкладна допомога.

Витрати на медикаменти порівняно з 2008 роком в два рази більше (виклик швидкої допомоги складає 3,22 грн. на одного хворого), що вище середнього по області - 2,9грн.

Відгуки населення про роботу нового відділення позитивні.

 

Швидка допомога

 

Більше року персонал працював в пристосованому приміщенні, в досить важких побутових умовах - не було свого туалету, душу, нормальних умов для відпочинку і їди.

І ось сьогодні наступив момент, коли персонал переїздить до нового, капітально відремонтованого, спеціально переобладнаного по сучасних вимогах і технологіях приміщення, яке укомплектоване новими функціональними меблями.

У цих приміщеннях дотримані всі необхідні санітарно-гігієнічні умови для роботи наших співробітників. Світлі, теплі, зручні і затишні кімнати для бригад, для диспетчера, для ст. фельдшера і зав. відділенням. Тепер є де підігріти і прийняти їжу, відпочити між викликами; можна прийняти душ і скористатися туалетом.

З сьогоднішнього дня це буде сучасне і повноцінне в усіх відношеннях відділення швидкої допомоги, одне з кращих в області.

Ми цим пишаємося.

Відкриття в 2008 році відділення реанімації і нинішня подія стоять у ряді одних з найістотніших звершень у розвитку медицини Харківської області і особливо виділяються від інших регіонів, де за останні 15-20 років відбувалися тільки скорочення.

 

Значення цих двох подій для поліпшення доступності і якості медичної допомоги жителям Люботина неможливо оцінити.

Від імені жителів міста і від наших співробітників дякуємо керівництву міста, депутатському корпусу, особисто Татуню Леоніду Григоровичу за розуміння і допомогу у вирішенні проблем медичної допомоги Люботинцям і сподіваємося, що нове керівництво міста і депутатський корпус також розвиватимуть міську медицину і будуть допомогати вирішувати її нагальні проблеми, яких ще достатньо: це і лікарняний автотранспорт, і зношене застаріле рентгенівське устаткування тощо».

 

Швидка допомога

 

Після невеликого концерту міський голова Л. Г. Татунь та головний врач центральної міської лікарні О. В. Кандаурова «відкрили» приміщення «Швидкої допомоги» і перерізали символічну стрічку.