Веб-портал міста Люботин » Головна » СЛУЖБА У СПРАВАХ ДІТЕЙ ІНФОРМУЄ

 СЛУЖБА У СПРАВАХ ДІТЕЙ ІНФОРМУЄ
Автор: Svetlana   Додано:28 січня 2020   Переглядів:412   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 1)

Патронату в місті бути!


      У кінці березня 2017 року набрала чинності постанова Кабінету міністрів України від 16 березня 2017 р. №148 “Деякі питання здійснення патронату над дитиною”, яка регулює Порядок створення та діяльності сім'ї патронатного вихователя, влаштування, перебування дитини в сім'ї патронатного вихователя.

        Метою патронату над дитиною є забезпечення захисту прав дитини, яка через складні життєві обставини тимчасово не може проживати разом з батьками/законними представниками, надання їй та її сім’ї послуг, спрямованих на повернення у сім’ю відповідно до найкращих інтересів дитини.
       Патронатним вихователем може бути громадянин України, який має досвід виховання дитини, відповідні житлові умови для надання послуг з догляду, виховання та реабілітації дитини,  на період подолання дитиною, батьками складних життєвих обставин та/або на період прийняття рішення про набуття дитиною статусу дитини-сироти чи дитини, позбавленої батьківського піклування.

       В січні 2020 року, відповідно до рішення виконавчого комітету Люботинської міської ради, створено першу в місті патронатну родину, до якої тимчасово влаштовано 7 дітей.

     Запрошуємо до співпраці родини, які мають досвід виховання власних дітей, готові поділитися сімейним теплом з дітьми, які потребують тимчасової підтримки  і турботи.

      Дізнатися більше про умови та можливості оформлення патронату над дітьми можна у службі у справах дітей виконавчого комітету Люботинської міської ради, або в Люботинському міському центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

 

 

Начальник служби у справах дітей                                        Н. ГУБСЬКА