Веб-портал міста Люботин » Головна » 40% клієнтів ТОВ «ХАРКІВГАЗ ЗБУТ» мають заборгованість за спожитий газ

 40% клієнтів ТОВ «ХАРКІВГАЗ ЗБУТ» мають заборгованість за спожитий газ
Автор: Svetlana   Додано:30 січня 2020   Переглядів:567   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 1)

40% клієнтів ТОВ «ХАРКІВГАЗ ЗБУТ» мають заборгованість за спожитий газ

 

Станом на 1 січня 2020 року заборгованість за газ мають понад 40% клієнтів ТОВ «ХАРКІВГАЗ ЗБУТ». Загальний розмір заборгованості за послуги газопостачання побутових споживачів Харківської області складає 2,7 млрд. грн.

 

Відповідно до Правил постачання природного газу, затверджених Постановою НКРЕКП від 30.09.2015р. № 2496, якщо споживач не здійснив оплати за спожитий газ протягом десяти днів після строку, визначеного договором, постачальник має право здійснити заходи з припинення газопостачання.

Згідно умов типового, публічного договору затвердженого НКРЕКП, оплатити за спожитий газ необхідно в наступні терміни:

  • при розрахунках за квитанціями абонентської книжки постачальника споживач самостійно розраховує суму платежу та сплачує його постачальнику не пізніше 10 числа місяця, наступного за розрахунковим
  • при розрахунках за платіжними документами, оплата повинна бути здійснена протягом 5-ти робочих днів після отримання рахунку.

 

«ТОВ «ХАРКІВГАЗ ЗБУТ» визначено Кабінетом Міністрів постачальником природного газу зі спеціальними обов’язками для мешканців Харкова та області. Компанія отримує газ від НАК «Нафтогаз України» для потреб населення, за умови здійснення розрахунків», - зазначила начальник відділу продажів фізичним особам ТОВ«ХАРКІВГАЗ ЗБУТ»Тетяна Харченко.

 

Наразі в Харківській області газопостачання відсутнє у 30 тис. споживачів.

Для відновлення газопостачання боржникам доводиться крім заборгованості оплачувати послуги з відключення та підключення до газу. В деяких випадках їх вартість може скласти кілька тисяч гривень.

ТОВ «ХАРКІВГАЗ ЗБУТ» звертає увагу: якщо родина не може самостійно оплачувати послуги, такій родині потрібно звернутись до управління з питань соціального захисту населення, для оформлення субсидії. Допомогу на оплату за газ малозабезпеченим родинам надає держава, при зверненні громадян.