Веб-портал міста Люботин » Головна » 1 лютого у Будинку культури відбувся звіт міського голови Леоніда Лазуренка та депутатів обласної ради Миколи Уманця і Віри Сивицької перед громадою міста.

 1 лютого у Будинку культури відбувся звіт міського голови Леоніда Лазуренка та депутатів обласної ради Миколи Уманця і Віри Сивицької перед громадою міста.
Автор: Chekardina   Додано:3 лютого 2020   Переглядів:410   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 0)

1 лютого у Будинку культури відбувся звіт міського голови Леоніда Лазуренка та депутатів обласної ради Миколи Уманця і Віри Сивицької перед громадою міста.

1 лютого у Будинку культури відбувся звіт міського голови Леоніда Лазуренка та депутатів обласної ради Миколи Уманця і Віри Сивицької перед громадою міста.

Підбиваючи підсумки минулого року, міський голова підкреслив, що 2019 рік став ще одним роком динамічного розвитку в житті нашого міста та детально проаналізував позитивні здобутки цього періоду і окреслив проблеми, які потребують вирішення. Зокрема, зазначив, що збільшилися власні доходи до міського бюджету до 96,5 млн. грн. або 101% проти минулого року, що становить 20,8%.
Процес використання бюджетних коштів був прозорим, а на реалізацію міських програм додатково залучено біля 20 млн. грн. позабюджетних коштів.
Пріоритетом видаткової частини бюджету міста були видатки на освіту, охорону здоров’я, соціальний захист і соціальне забезпечення.
Не зважаючи на всі бюджетні навантаження, у 2019 році владі вдалося реалізувати заплановані проєкти у різних сферах господарювання: проводився плановий ремонт дорожнього покриття, освітлення вулиць, була придбана спецтехніка для комунального підприємства.
Міський голова наголосив на тому, що пріоритети у влади були і залишаються незмінними: це підвищення стандартів для комфортного проживання містян. На особливому контролі є реалізація проєктів із поліпшення водопостачання та водовідведення, реконструкція приміщень лікарні, дитячого садка, оновлення матеріально-технічної бази шкіл і дитсадків, осучаснення освітнього простору, енергоефективні заходи, покращення дорожньої інфраструктури та вуличного освітлення.
Леонід Лазуренко окремо зупинився на реформуванні медичної галузі, що є одним із головних питань у діяльності влади. Він зазначив, що продовжується реформування первинної ланки, і станом на кінець року заключено 18,5 тисяч декларацій із населенням, охоплено 78% мешканців міста, і за кількістю заключених декларацій м. Люботин посідає 4 місце в Харківській області серед районів та міст обласного значення.
Для поліпшення здоров’я містян у найближчій перспективі планується будівництво Фізкультурно-оздоровчого комплексу, яке розпочнеться у квітні цього року, та облаштування «соляної кімнати», ініціаторами створення якої є Рада громадської організації Люботинське товариство інвалідів «Союз Чорнобиль України».
Також міський голова виокремив тему проведення культурних і спортивних заходів та подякував талановитим землякам, які виборюють призові місця не тільки на обласному рівні, але й на Всеукраїнських змаганнях та конкурсах.
Під час обговорення звіту присутні підкреслили, що у місті є динаміка позитивних змін, і на сьогодні владою вже багато зроблено та досягнуто, але є ще деякі проблеми, які мають бути успішно вирішені.
Леонід Лазуренко висловив подяку всім керівникам підприємств, установ і організацій, які забезпечують ефективну роботу своїх структур і належно сплачують податки, та небайдужим громадянам, які беруть участь у житті громади, підтримують владу, йдуть зі своїми пропозиціями, ідеями, що у кінцeвому результаті працює на громаду; бо поставлених завдань багато, а втілити всі задуми в життя можливо лише за умови злагодженої співпраці усіх, хто має бажання та можливості вирішувати питання життєдіяльності та розвитку міста.
На завершення зустрічі міський голова наголосив на тому, що влада у цьому році також ставить для себе амбітні завдання, спрямовані на подальший розвиток міста, на підвищення соціальних стандартів та створення зручних і комфортних умов проживання містян.
Присутні на звіті депутати Харківської обласної ради Микола Уманець і Віра Сивицька проінформували громаду про напрямки своєї діяльності, про сприяння міській раді у вирішенні загальноміських питань та про виконання доручень виборців свого округу.

 

Більше світлин: http://lubotin-rada.gov.ua/news/id/4053

 

Завантажити: Звіт міського голови за 2019 р.  zvt-2019.pdf [291.82 Kb] (cкачувань: 9)