Веб-портал міста Люботин » Головна » БЕРЕЖІТЬ ВОДУ – ПІКЛУЙТЕСЬ ПРО МАЙБУТНЕ !

 БЕРЕЖІТЬ ВОДУ – ПІКЛУЙТЕСЬ ПРО МАЙБУТНЕ !
Автор: Svetlana   Додано:6 лютого 2020   Переглядів:8429   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 0)

Щорічно 22 березня відзначається Всесвітній день води. У 2020 році він буде проводитися під гаслом «Вода та зміни клімату – прискорення дій». У цей день у всіх країнах світу акцентується увага на дбайливому ставленні до водних ресурсів, адже більше мільярда людей на планеті використовують неякісну воду.

 

Повсякденне наше життя побудовано на воді і створено з води. Без води, що оточує нас, наше життя було б неможливим.

 

Вода є найпоширенішою речовиною на Землі, але й потреба у ній значна. Довгий час вважалося, що запаси прісної води невичерпні, що вони мають здатність до самовідновлення. Зараз стає очевидним, що ми споживаємо дуже багато води, більше, ніж планета може відновити і очистити. Відбувається значне спрацювання підземних горизонтів, виснаження запасів підземних вод.

 

Загалом, водні ресурси України можна охарактезувати, як недостатні. Україна є однією з найменш забезпечених водою країн серед країн Європи. Більшість українці споживають воду з поверхневих водних джерел – річок, водосховищ, зокрема з Дніпра забезпечується водою близько 2/3 населення України.

 

Основними джерелами забруднення поверхневих водних об’єктів є стічні води та тверді побутові відходи (пластикові пляшки, поліетиленові пакети та інше).

 

Використання неякісної води впливає як на здоров’я людей, так і погіршує екологічний стан цілих регіонів.

 

Для людини дуже важливо мати можливість пити чисту воду – це одна з основних складових здоров’я, як і чисте повітря, здорова їжа і фізична активність.

 

Тому кожен з нас повинен зробити хоча б якусь маленьку добру справу для збереження, охорони та відтворення водних ресурсів. Хтось з вас вчасно закриє кран на кухні чи у ванній кімнаті й тим самим збереже десяток літрів чистої води, інший – не  використає у побуті фосфатні миючі засоби, щоб перешкодити «цвітінню» водойм, а дехто навіть почистить джерело, яке повністю замулене і може пересохнути спекотним літом. Не відмовляйтесь від добрих справ, адже все, що ми зробимо, повернеться нам сторицею.

Не будьте байдужими, не будьте осторонь.

 

Якісна вода – це основа вашого здоров’я. Подбайте про майбутне своїх дітей, які мають право пити чисту воду.

БЕРЕЖІТЬ ВОДУ – ПІКЛУЙТЕСЬ ПРО МАЙБУТНЕ !
БЕРЕЖІТЬ ВОДУ – ПІКЛУЙТЕСЬ ПРО МАЙБУТНЕ !

 

Відділ з питань розвитку інфраструктури міста та благоустрою