Веб-портал міста Люботин » Головна » В бібліотеках відзначили Міжнародний день рідної мови

 В бібліотеках відзначили Міжнародний день рідної мови
Автор: Chekardina   Додано:21 лютого 2020   Переглядів:834   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 1)

В бібліотеках відзначили Міжнародний день рідної мови

В бібліотеках відзначили Міжнародний день рідної мови

 

 Мова кожного народу

Неповторна і — своя;

 В ній гримлять громи в негоду,

В тиші — трелі солов’я.

На своїй природній мові

І потоки гомонять;

Зелен-клени у діброві

По-кленовому шумлять.

Солов’їну, барвінкову,

Колосисту — на віки —

Українську рідну мову

В дар мені дали батьки.

Берегти її, плекати

Буду всюди й повсякчас,—

Бо ж єдина — так, як мати,—

Мова в кожного із нас!

                     Любов Забашта


    Щороку, 21 лютого в Україні відзначається Міжнародний день рідної мови. Це значуще свято для представників 130 національностей, носіїв рідних мов, які проживають на теренах нашої держави. Духовні надбання кожного етносу зберігають і передають із покоління в покоління рідну мову, мудрість, культуру, традиції та обряди.

        21 лютого,  бібліотеки Люботинської централізованої  бібліотечної системи провели цикл заходів, присвячених цьому дню.  Для користувачів різних вікових категорій організовані та оформлені ілюстровані книжкові виставки, де читачі мають змогу, познайомитися з новими книгами українських поетів та письменників та кращими зразками вітчизняної літератури, проходять пізнавальні бесіди, огляди літератури, тощо. В центральній міській бібліотеці оформлена святкова книжково-ілюстративна виставка  «О, рідна Мовонько, о мово!  В тобі від Бога кожне слово», представлена різними літературними жанрами.

 

В бібліотеках відзначили Міжнародний день рідної мови

 У центральній дитячій бібліотеці увагу дітей привернуть добірки поетичних творів «Єдиний скарб у тебе – рідна мова», що утверджують рідну мову як творця духовного відродження української нації.

У Гиївській бібліотеці-філії №2,  користувачі матимуть змогу взяти участь у мовному діалозі «Знань і розуму основа – рідне слово, рідна мова».

Головною метою  всіх  бібліотечних заходів є прищеплення бажання юнацтву та молоді до вивчення української мови, розвитку почуття патріотизму, національної гордості за національну святиню, за тих, хто передав нам у спадок цей неоціненний скарб, а також спонукати молодь доторкнутися до творчості українських письменників.

Запрошуємо завітати  всіх охочих  для перегляду книжково-ілюстративних виставок, присвячених Міжнародному дню рідної мови.

 

В бібліотеках відзначили Міжнародний день рідної мови

                                                                        Директор Люботинської ЦБС  Олена АЛІСОВА