Веб-портал міста Люботин » Головна » Зиму проводжали і весело весну зустрічали у місті Люботині

 Зиму проводжали і весело весну зустрічали у місті Люботині
Автор: Chekardina   Додано:1 березня 2020   Переглядів:465   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 0)

Зиму проводжали і весело весну зустрічали у місті Люботині

 Зиму проводжали і весело весну зустрічали у місті Люботині
Хто радіє сонцю, квітам, хай весну стрічає!
До нас Масляна-красуня на двір виїжджає.
Усім друзям та гостям щирії вітання!
Хай здійсняться незабаром ваші сподівання!
 
Яскравої весняної днини у міському парку весело проводжали зиму і зустрічали весну. Міський Будинок культури приготував для люботинців театралізовану концертно-розважальну програму "Весела Масниця", у якій проілюстрував фольклорно-обрядові дії зустрічі весни.
Радісним настроєм із містянами щедро ділилися талановиті вокальні колективи «Мрія», «Лілея», «Чарівниці», «Берегині» та гурт «Молодички».
А потім розпочалися розваги. Кмітлива Одарка проводила веселі й цікаві конкурси для силачів: хлопці піднімали дівчат, збивали кеглю віником, промовляли скоромовки із вареником у роті. У веселих і цікавих конкурсах змагалися всі бажаючі, бо в якості призів сьогодні були найулюбленіші смаколики – сальце і духмяна ковбаска. А для дітей проводилися ігротеки й естафети із призами.
Не залишили нікого байдужими й смачненькі варенички і млинці зі сметанкою, за якими вишикувалася чимала черга, а пісні «Варенички», «Борщ», «Сало» та «Із сиром пироги» весело підхоплювали учасники святкування.
Піднесений настрій панував увесь час: лунали веселі жарти, спритна циганка сповіщала люду тільки про приємні події в житті, а всі бажаючі охоче фотографувалися із «циганом» і «ведмедем».
Кульмінацією свята стало спалення опудала Масляної, що символізує швидкий прихід весни.
Найулюбленіше народне свято пройшло під патронатом міського голови Леоніда Лазуренка та депутатак Харківської обласної ради Миколи Уманця, а пролетіло воно весело й швидко, і запальні виступи наших талантів надовго запам’ятаються своїм прихильникам!
Більше світлин:  http://lubotin-rada.gov.ua/news/id/4194