Веб-портал міста Люботин » Головна » Завершився монтаж та тестування резервуару чистої води ємністю 225 м3

 Завершився монтаж та тестування резервуару чистої води ємністю 225 м3
Автор: Chekardina   Додано:12 березня 2020   Переглядів:383   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 0)

За ініціативи міського голови Леоніда Лазуренка у Люботині проводяться всі необхідні заходи для покращення якості питної води.

Буквально днями завершився монтаж та тестування резервуару чистої води ємністю 225 м3, який встановлено на місці двох металевих резервуарів ємністю по 25 м3, що вже демонтовані, термін їх експлуатації становив сорок років, і які були зіпсовані корозією й протікали, та мали питну воду низької якості із металевим присмаком.

Тепер же мешканці району Дуншівка будуть мати питну воду кращої якості, так як новий резервуар (РЧВ) має високі технічні характеристики: оцинкований металічний каркас забезпечує міцність ємності, по-друге, всередині каркасу знаходиться пластикова вкладка з поліпропілену, яка забезпечує водонепроникність і довгий термін експлуатації. Сам каркас ємності виготовлений із оцинкованої гофрованої сталі. Всередині каркасу між вкладкою і оцинкованими листами, а також на дні ємності, встановлена захисна тканина. Герметичність ємності забезпечує вкладка,виготовлена з мембрани поліпропілену.

Для експлуатації резервуару в зимовий період застосовано утеплення бокової поверхні модульної ємності пінопластом. Всередині пінопласт наклеєний на оцинкований каркас ємності та закритий захисною тканиною і вкладкою. Нормативна температура повітря навколишнього середовища при експлуатації резервуару від -30 до +60 С.

Додатково до конструкції встановлено другий насос та замінені труби на пластикові.

Резервуар придбано за рахунок обласного бюджету вартістю 1 295 300, куди входять монтаж і підключення до системи водопостачання.

Роботи в напрямку покращення якості водопостачання для населення цього року будуть продовжені: заплановано капітальний ремонт водопровідної мережі в межах (перехрестя вулиці Злагоди-вулиці Ветеринарна, вулиця Ветеринарна-вулиця Некрасова, вулиця Мар’янська, провулок Мар’янський, вулиця Кооперативна) та капітальний ремонт водопровідної мережі в межах (від перехрестя вулиці гв.генерала Гавенка- вулиця Громадянська до перехрестя вулиці Громадянська-вулиця Залізнична) і вулиця Громадянська. Загальна сума коштів обласного бюджету на цей вид робіт становить 3 млн. 600 тис. грн.

Нагадаємо, що минулого року вже здійснені масштабні роботи із будівництва водонапірного колектора по вулиці гвардії генерала Гавенка протяжністю 1 км 830 м та водомережі протяжністю 1 км 800 м у межах вулиці Курортна-вулиці Шевченка. (Загальний кошторис робіт – 9 354 809 грн.).

 

Фото: http://lubotin-rada.gov.ua/news/id/4266

 

Завершився монтаж та тестування резервуару чистої води ємністю 225 м3