Веб-портал міста Люботин » Головна » Сплата земельного податку фізичними особами

 Сплата земельного податку фізичними особами
Автор: Svetlana   Додано:25 березня 2020   Переглядів:357   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 0)

 Відділ земельних відносин виконавчого комітету Люботинської міської ради Харківської області  інформує, що  відповідно до ст. 14 Податкового кодексу України  земельний податок — це обов’язковий платіж, що справляється з власників земельних ділянок та земельних часток (паїв), а також землекористувачів.

Відповідно до ст. 281 Податкового кодексу від сплати земельного податку звільняються: інваліди І і ІІ групи; фізичні особи, які виховують трьох і більше дітей віком до 18 років; пенсіонери (за віком); ветерани війни; фізичні особи, визнані законом особами, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.

 Нарахування фізичним особам сум податку проводиться органами державної податкової служби, які надсилають платникові до 1 липня поточного року податкове повідомлення-рішенняПодаток фізичними особами сплачується протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення. 

Станом на 01.03.2020 заборгованість зі сплати земельного податку фізичними особами на території Люботинської міської ради Харківської області складає близько 1 млн.                          100 тис. грн.

          У разі несплати сум грошового зобов’язання з плати за землю, платники податку притягуються до відповідальності у вигляді штрафу у розмірі 20 % від суми податкового боргу та нараховується пеня у порядку визначеному ст. 129 Податкового кодексу.  На сьогодні відповідними органами активно вживаються заходи щодо стягнення заборгованості та притягнення до відповідальності боржників.                                                                          У зв’язку з вищевикладеним,  власникам земельних ділянок,  земельних часток (паїв) та  землекористувачам необхідно звернутись до відповідного органу державної податкової служби для  своєчасної сплати земельного податку  (заборгованості за наявності).

 

Відділ земельних відносин Люботинської міської ради Харківської області