Веб-портал міста Люботин » Головна » Пресвипуск до Дня науки

 Пресвипуск до Дня науки
Автор: Chekardina   Додано:18 травня 2020   Переглядів:396   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 0)

Пресвипуск до Дня науки

 

День науки – професійне свято працівників науки України. Відзначається щорічно у третю суботу травня. Метою свята є підтримка наукових традицій, досягнень учених, якими ми пишаємося, адже саме перед вченими життя ставить складні, але дуже цікаві завдання, вирішення яких великою мірою впливає на соціально-економічний розвиток України.

На кінець 2019 р. на Харківщині виконанням наукових досліджень і розробок (НДР) займалися 139 науковихпідприємств та організацій. У 2019 р. загальний обсяг витрат на виконання НДРвласними силами організаційстановив 2,9 млрд.грн, у тому числі на науково-технічні (експериментальні розробки) – 1,7 млрд.грн, прикладні наукові дослідження – 574,0 млн.грн, фундаментальні – 570,0 млн.грн.У загальному обсязітаких витрат 48,8% складають витрати на оплату праці. Частка фінансування витрат за рахунок державного бюджету становила 31,6%.

На кінець 2019 р. на підприємствах та організаціях, які здійснювали НДР, працювало 12,6 тис. працівників, з них 8,3 тис. дослідників та 1,3 тис. техніків. У виконанні НДР було задіяно 2,6 тис. докторів філософії (кандидатів наук) та 946 докторів наук. Частка жінок серед працівників, задіяних у виконанні НДР,складала44,9%, з нихмали науковий ступінь доктора філософії (кандидата наук)21,0%, доктора наук –4,0%.

Найбільше наукових працівників областіпрацювали у технічній галузі – 6,4 тис. осіб; природничими науками займалися 3,6 тис. науковців, медичними – 1,0 тис., сільськогосподарськими – 785 осіб, суспільними – 641 особа.

У січні–березні 2020 р. середньомісячна заробітна плата штатного працівника за видом економічної діяльності "Наукові дослідження та розробки" складала 10892 грн, що на 10,0% більше, ніж у січні–березні 2019 р.

Вітаємо з професійним святом усіх, хто присвятив своє життя науці. Прийміть найщиріші вітання та побажання здоров'я, невтомності у новаторському пошукута примноження його результатів задля прогресу та розвитку!

 

 

Заступник начальника

Головного управління статистики

у Харківській області                                                                                  Ігор НАУМОВ