Веб-портал міста Люботин » Головна » Цьогоріч усі призовники проходитимуть тестування на COVID-19 та двотижневу обсервацію

 Цьогоріч усі призовники проходитимуть тестування на COVID-19 та двотижневу обсервацію
Автор: Chekardina   Додано:15 червня 2020   Переглядів:298   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 0)

Джеорело: https://kharkivoda.gov.ua/news/103815

 

Цьогоріч усі призовники проходитимуть тестування на COVID-19 та двотижневу обсервацію

 

Весняна призовна кампанія проходитиме на Харківщині з суворим дотриманням карантинних заходів.

Про це розповіли під час брифінгу директор Департаменту оборонної, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами ХОДА Олексій Максимов та заступник військового комісара Харківського обласного військкомату Олександр Томашевський.

Цього року весняна призовна кампанія на Харківщині проводиться у травні-липні. Згідно з постановою Кабінету міністрів планове завдання для області - 1350 осіб.

«Призовна кампанія проводиться з урахуванням карантинних обмежень в умовах пандемії COVID-19. У роботі районних та обласного комісаріатів, при проведенні медичних комісій витримуються всі передбачені заходи, всі повністю забезпечені засобами індивідуального захисту, дезінфекційними засобами тощо», - повідомив Олексій Максимов.

Також під час призову буде максимально скорочений час прибування юнаків на обласній призовній базі перед відправкою до частин призначення. Призовники затримуватимуться на базі не більш ніж добу, кожен перебуватиме в окремому приміщенні. Відправка здійснюватиметься мінімальними групами із забезпеченням дистанціювання і інших санітарних норм.

За інформацією Олександра Томашевського, перша відправка запланована на 22 червня.

«Усі призовники проходитимуть тестування на COVID-19 за три доби до відправки з обласного збірного пункту. Після відправки до військових частин вони проходитимуть 14-денну обсервацію, тільки потім розпочинатимуть курс молодого бійця», - уточнив заступник військового комісара області.

Призовники традиційно поповнюватимуть лави ЗСУ, Національної гвардії, Державної прикордонної служби та спеціальної служби транспорту.

«Службовці строкової служби за жодних умов не будуть залучатися до проведення ООС», - підкреслив Олексій Максимов.