Веб-портал міста Люботин » Головна » Близько 30 тис. боржників отримають попередження про заборгованість

 Близько 30 тис. боржників отримають попередження про заборгованість
Автор: Chekardina   Додано:22 червня 2020   Переглядів:368   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 0)

Близько 30 тис. боржників отримають попередження про заборгованість

 

За час карантину мешканці Харківської області - споживачі газу почали більш дисциплінованіше оплачувати за доставку газу. В цей період рівень розрахунків споживачів за отримані послуги збільшився і досяг 90%. АТ «Харківгаз» дякує всім клієнтам, які своєчасно оплатили за доставку газу, адже ці кошти спрямовуються на утримання в робочому стані газорозподільної системи.

Проте є споживачі, які сприйняли карантин, як привід не виконувати свої зобов’язання своєчасних розрахунків за доставку газу. Хоча користувались послугами в повному обсязі. І жодних заяв на від’єднання від газових мереж не оформлювали. АТ «Харківгаз» звертає увагу таких споживачів: законодавством не скасована необхідність своєчасно розраховуватись за житлово комунальні послуги і не передбачене відтермінування оплат на час карантину. Тобто, під час карантину споживач, домоволодіння якого підключено до газових мереж і якому надається послуга доставки газу, зобов’язаний своєчасно її оплачувати.

В Харківській області близько 30 тис. боржників - клієнтів АТ "Харківгаз", які не в повному обсязі оплатили за доставку газу, отримають попередження про заборгованість. Серед боржників є споживачі, які не виконали свої зобов’язання по розрахункам до настання карантину. Тобто не оплачували послуги з січня місяця. Такі споживачі першочергово будуть від’єднуватись від газорозподільної системи, а сума боргу стягуватись через суд. В подальшому, для користування газом споживачу буде потрібно укласти новий договір та оплатити послуги з під’єднання домоволодіння до газових мереж.

Щоб газ потрапив у оселі необхідні справні газові мережі. Ремонтуються та обслуговуються газопроводи (крім будинкових) за рахунок АТ "Харківгаз". Тобто коштів, які мають своєчасно і в повному обсязі оплачуватись споживачами за доставку. Тому карантин не може бути використаний, як прикриття для не оплат.

Щоб всі родини регіону мали можливість безперешкодно отримувати газ, в цьому році АТ "Харківгаз" заплановано провести комплексне-приладове обстеження 4 тис. км газопроводів, реконструкцію понад 5 км мереж, 33 шафових газорегуляторних пунктів, провести капітальний ремонт обладнання та технологічних ліній на 47 регуляторних пунктах, капремонт 27 анодних заземлювачів, 7 катодних станцій та ін. Більшість ремонтних робіт виконується в літній період, коли відсутня потреба в опаленні житла.