Веб-портал міста Люботин » Головна » На Харківщині розпочалась основна сесія ЗНО

 На Харківщині розпочалась основна сесія ЗНО
Автор: Chekardina   Додано:25 червня 2020   Переглядів:421   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 1)

На Харківщині розпочалась основна сесія ЗНО

25 червня 2020 | 13:58

У області працюють 107 пунктів ЗНО, які в повному обсязі забезпечені необхідним обладнанням та засобами індивідуального захисту.

У 2020 році до участі в ЗНО зареєструвалося 22 700 випускників та 11 тисяч студентів, що вступатимуть до магістратури.

«Очікувана кількість учасників буде зменшена, через прийняття Верховною Радою України Закону, положенням якого від державної підсумкової атестації звільняються всі ті здобувачі середньої освіти, котрі не планують вступ до закладів вищої освіти», - відзначив заступник голови ХОДА Євгеній Грицьков.

Директор Харківського регіонального центру оцінювання якості освіти Олександр Сидоренко розказав, що до проведення ЗНО на 107 пунктах тестування в 7 містах області (Харків, Балаклія, Ізюм, Красноград, Куп’янськ, Лозова та Чугуїв) залучено 4310 педагогів та майже 220 медичних працівників.

«У цьому році була проведена безпрецедентна підготовка до ЗНО. Голова ХОДА побував у нашому регіональному центрі, вивчив всі проблемні питання, і до того ми зустрічались з ним. Підготовка до проведення ЗНО проходила щоденно, - сказав Олександр Сидоренко. – Обласною державно адміністрацією та Міністерством освіти і науки України проведена колосальна робота із забезпечення пунктів тестування обладнанням і засобами індивідуального захисту».

За словами Олександра Сидоренка, якщо в учасника ЗНО виявлять температуру більше 37,2, з ним проведуть співбесіду, також такого абітурієнта оглянуть медики, щоб визначити причини підвищення температури.

Заступник голови ХОДА Євгеній Грицьков зазначив, що при підготовці до проведення ЗНО моделювалися різні ситуації, щоб максимально зробити безпечним процес для дітей та учасників.

«Ми розробляли графік підвозу дітей, ми чітко розуміємо де відбуваються ремонтні роботи біля пункту тестування, де буде маршрут підвозу, паркування автобусів та рух дітей, - зазначив Євгеній Грицьков. - Раніше всі діти скупчувались біля пункту тестування, на сьогодні необхідна соціальна дистанція. Тож у кожного учасника в запрошенні на ЗНО вказаний рекомендований час із інтервалом 15 хвилин».

 

Джерело: https://kharkivoda.gov.ua/news/103981