Веб-портал міста Люботин » Головна » Сплата земельного податку фізичними особами

 Сплата земельного податку фізичними особами
Автор: Svetlana   Додано:25 червня 2020   Переглядів:508   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 1)

                             Сплата земельного податку фізичними особами

 

 

 Відділ земельних відносин виконавчого комітету Люботинської міської ради Харківської області  інформує, що  відповідно до ст. 14 Податкового кодексу України  земельний податок — це обов’язковий платіж, що справляється з власників земельних ділянок та земельних часток (паїв), а також землекористувачів.

Нарахування фізичним особам сум податку проводиться органами державної податкової служби, які надсилають платникові до 1 липня поточного року податкове повідомлення-рішенняПодаток фізичними особами сплачується протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення. 

         У разі несплати сум грошового зобов’язання з плати за землю, платники податку притягуються до відповідальності у вигляді штрафу у розмірі 20 % від суми податкового боргу та нараховується пеня у порядку визначеному ст. 129 Податкового кодексу.                     У зв’язку з вищевикладеним,  власникам земельних ділянок,  земельних часток (паїв) та  землекористувачам необхідно звернутись до органу державної податкової служби (вул. Ушакова, 3б, м. Люботин, тел. 057 741-11-71, 741-46-73) для  своєчасної сплати земельного податку  (заборгованості за наявності).

 

Відділ земельних відносин виконавчого комітету Люботинської міської ради Харківської області