Веб-портал міста Люботин » Головна » ID-картка - це просто!

 ID-картка - це просто!
Автор: Chekardina   Додано:17 липня 2020   Переглядів:650   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 0)

ID-картка - це просто!


Користування електронними послугами та сервісами, які наразі активно впроваджуються в Україні, є доступним, у першу чергу, саме для власників біометричних документів.

Відтак наразі, завдяки тісній співпраці Державної міграційної служби України, Міністерства внутрішніх справ та інших державних органів, ID - картка, яка містить електронний підпис громадянина, є повноцінним засобом електронної ідентифікації особи.

Хочемо нагадати Вам основні переваги біометричної ID - картки над паспортом старого зразка:

ID - картка є повноцінним і самодостатнім документом, який посвідчує особу і підтверджує громадянство БЕЗ подання будь-яких додаткових документів.

Користуватися паспортом-книжкою стає дедалі небезпечніше - шахраї підробляють ці документи та використовують в оборудках не лише у банківській сфері, але також у сфері нерухомості тощо. Натомість, ID - карткою не зможе скористатися жодна інша особа, оскільки такий паспорт надійно захищений від підроблення і є одним з кращих за якістю серед біометричних паспортів у багатьох країнах світу.

Громадяни України, які є власниками ID - карток, мають можливість отримати послугу з внесення кваліфікованого електронного підпису на чіп ID - картки, яка дає можливість користуватися різноманітними електронними сервісами державних органів, отримувати адміністративні і банківські послуги, відкривати та вести бізнес тощо, не виходячи з дому.

 Комплексна послуга для підлітків ID-14 дозволяє зменшити кількість візитів громадян до державних органів та заощаджує їх власний час та передбачає оформлення паспорта громадянина України у вигляді ID - картки при досягненні особою 14-річноID віку:

- з одночасним присвоєнням їй реєстраційного номера облікової картки платника податків (безкоштовно).

- отриманням паперового витягу з реєстру (безкоштовно), який не потрібно носити із собою - він надається лише у випадках, коли необхідно підтвердити документально місце реєстрації і установа не має технічної можливості зчитування ID - картки.

Після оформлення першої ID - картки та внесення даних про особу до ЄДДР всі подальші послуги з документування особа може отримати у будь-якому місті України, незалежно від місця реєстрації.

 

Оформлення паспорта громадянина України у формі ID- картки у звичайному режимі триває протяIDм 20 робочих днів, а в терміновому режимі - протягом 10 робочих днів.

ID - картка технічно відповідає міжнародним вимогам до проїзних документів. її власники мають можливість безперешкодно перетинати державний кордон України для подорожей до Грузії та Туреччини без закордонного паспорта.

Окрему увагу слід приділити тому, що нерідко оформляють паспорт нового зразка і літні люди. Так, з січня 2016 року, ID-картки оформили понад 37 тисяч громадян віком від 71 до 90 років та понад 700 осіб - віком від 91 до 110 років по всій Україні.

Загалом, з початку оформлення біометричних документів в Україні (з січня 2016 року), Міграційна служба оформила понад 4,8 млн. ID - карток:

у 2016 році було оформлено близько 280 тис. ID - карток;

у 2017 р. - понад 1,1 млн;

у 2018 р. - понад 1,3 млн;

у 2019 році - майже 1,6 млн;

за 6 місяців 2020 року - близько 500 тис.

Здійснюємо реформи - змінюємо країну на краще!

 

 

 

Завідувач Люботинського МС ГУДМС України в Харківській області   І. Штих