Веб-портал міста Люботин » Головна » За сприяння служби зайнятості Харківщини 160 учасників АТО/ООС знайшли роботу

 За сприяння служби зайнятості Харківщини 160 учасників АТО/ООС знайшли роботу
Автор: Svetlana   Додано:18 серпня 2020   Переглядів:313   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 0)

За сприяння служби зайнятості Харківщини 160 учасників АТО/ООС знайшли роботу

 

Протягом січня-липня 2020 року послугами Харківської обласної служби зайнятості скористалися 279 учасників АТО/ООС, з них майже 60 відсотків були працевлаштовані. Про це повідомив директор Харківського обласного центру зайнятості Володимир Міненко. 

«Служба зайнятості активно долучається до вирішення питань працевлаштування демобілізованих учасників антитерористичної операції та Операції Об’єднаних Сил. Незважаючи на карантин, фахівці служби працювали з безробітними дистанційно, запрошували на онлайн-вебінари, докладали максимум зусиль, щоб забезпечити їх належною роботою», - відзначає Володимир Міненко.

За словами очільника обласного центру зайнятості, у професійному розрізі кожен третій безробітний із числа учасників АТО/ООС працевлаштувався у сфері торгівлі та послуг; кожен четвертий – робітником з обслуговування та експлуатації технологічного устаткування; 14% - на менеджерські посади, 6% - на місця кваліфікованих робітників з інструментом.

У січні-липні 2020 року 26 учасників АТО/ООС були залучені до громадських та інших робіт тимчасового характеру. Проходили професійне навчання за направленням служби зайнятості на замовлення роботодавців 55 учасників АТО/ООС. Рівень працевлаштування після профнавчання склав 64%.

Станом на 1 серпня 2020 року на обліку у Харківській обласній службі зайнятості перебувало 90 безробітних з числа атовців, з них 74 – отримували допомогу по безробіттю. Середній розмір допомоги по безробіттю становив 7213 грн.

 

 

 

Для уточнення інформації звертайтесь до відділу інформаційної роботи та зовнішніх зв’язків 
Харківського обласного центру зайнятості за тел.: (057) 757-52-72 або е-mail: pr@khcz.gov.ua