Веб-портал міста Люботин » Головна » За сприяння служби зайнятості стартує масштабний проєкт з професійної перепідготовки працівників державних установ

 За сприяння служби зайнятості стартує масштабний проєкт з професійної перепідготовки працівників державних установ
Автор: Svetlana   Додано:1 вересня 2020   Переглядів:348   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 0)

За сприяння служби зайнятості стартує масштабний проєкт з професійної перепідготовки працівників державних установ

Харківська обласна служба зайнятості та Громадська організація «Інститут соціальної політики регіону» за фінансової допомоги Німецького товариства міжнародного співробітництва GIZ розпочали реалізацію проєкту «Нове покликання».

У рамках цієї ініціативи працівникам органів державної влади та бюджетних установ Харківської і Дніпропетровської областей, які знаходяться під загрозою скорочення, запропонують пройти перепідготовку за затребуваними у їх громадах професіями.

Директор Харківського обласного центру зайнятості Володимир Міненко підкреслює, що проєкт «Нове покликання» відповідає найактуальнішим викликам сьогодення. «У співпраці з міжнародними та громадськими організаціями Харківська служба зайнятості максимально оперативно реагує на зміну ситуації на ринку праці. Адміністративно-територіальна реформа, децентралізація, оптимізація мереж шкіл та лікарень можуть призвести до вивільнення працівників райдержадміністрацій, районних рад, соціальних установ тощо. Цей проєкт дозволить людям, що потрапили у такі життєві обставини, отримати сучасні професійні навички, працевлаштуватись та розпочати новий етап кар’єри!», - зазначив В. Міненко.

Проєкт «Нове покликання» передбачає проведення тренінгів із розвитку м’яких навичок (soft-skills), основ працевлаштування або основ підприємництва, навчальні курси адміністратора ЦНАПу, соціального працівника, фахівця у галузі благоустрою, менеджера проєктів розвитку громад та бухгалтера, а також онлайн ярмарки вакансій.

Учасниками можуть стати мешканці Харківської та Дніпропетровської областей (окрім обласних центрів), які працюють в органах виконавчої влади, місцевого самоврядування, територіальних органах центральних органів виконавчої влади або будь-якій бюджетній установі, знаходяться під загрозою або вже потрапили під скорочення, але не є зареєстрованим безробітними на момент участі у проекті.

Безкоштовне навчання вестимуть у дистанційному режимі висококваліфіковані викладачі-практики. Після складання підсумкового контролю випускники отримають сертифікати від організаторів.

Для подання заявки на участь у «Новому покликанні» потенційним претендентам необхідно заповнити онлайн-форму за посиланням: https://forms.gle/rheYi6L2n1TqkbPS7 або на сторінці проєкту у Facebook https://www.facebook.com/nove.poklykannya/.

З усіма питаннями зацікавлені мешканці Харківщини можуть звернутись за телефоном: +380664540460 (Наталія).

 

Для уточнення інформації звертайтесь до відділу інформаційної роботи та зовнішніх зв’язків Харківського обласного центру зайнятості за 
тел.: (057) 757-52-72 або е-mail: pr@khcz.gov.ua