Веб-портал міста Люботин » Головна » Платникам ’’Єдиного податку’’

 Платникам ’’Єдиного податку’’
Автор: Lubotin   Додано:12 січня 2011   Переглядів:1166   Категорія - [Головна, Правова освіта населення]
 
 (голосів: 0)

З прийняттям Податного кодексу, податкове законодавство зазнало суттєвих змін. На сьогодні, актуальним є питання, щодо справляння єдиного податку.

З 1 січня 2011 року, спрощена система оподаткування, обліку та звітності для суб'єктів малого підприємництва, до яких належать і фізичні особи, зареєстровані як суб'єкти підприємницької діяльності, до внесення змін до розділу XIV Податкового кодексу України (глава 1 виключена), в частині оподаткування суб'єктів малого підприємництва, регулюється Указом Президента України від 03.07.1998 р. № 727 "Про спрощену систему оподаткування, обліку та звітності суб'єктів малого підприємництва" (з наступними змінами) з урахуванням таких деяких особливостей.

 

Залишається чинним порядок видачі Свідоцтва про сплату єдиного податку (затверджено наказом ДПА України від 29.10.99 р. № 599.

Згідно з пунктом 2 Порядку підставою для видачі Свідоцтва є подання суб'єктом підприємницької діяльності – фізичною особою письмової заяви (додаток 1 Порядку) та платіжного документа про сплату єдиного податку не менше ніж за календарний місяць. Заява має бути подана не пізніше ніж за 15 днів до початку кварталу, з якого він обирає спосіб оподаткування доходів за єдиним податком.