Веб-портал міста Люботин » Головна » Берегині Української пісні

 Берегині Української пісні
Автор: Lubotin   Додано:12 січня 2011   Переглядів:1211   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 0)

Українська пісня... Вона радує серце і чарує душу, а також вона зачарувала учасників вокального колективу «Чарівниці», який існує вже майже 2 роки на базі Караванського селищного клубу.

 

Берегині Української пісні

 

Почавши працювати в клубі, я познайомилась з учасниками чудового колективу народного співу «Журавка», створеного ще за часи роботи Кучерявої Лідії Марківни, які дійсно є берегинями усної народної творчості. Старші за віком учасники гурту «Журавка» із задоволенням діляться історичною творчою спадщиною своїх предків з нещодавно створеним гуртом «Чарівниці» на вечорницях, надвечір'ях, разом готують і приймають участь у фольклорних святах та обрядах таких як: «Різдвяні святки», «Масляна», «Івана Купала» та ін.

Гурт «Чарівниці» утворився з талановитих жінок: Т. Зюбан, А. Неманежної, М. Зайцевої, Р. Куценко, Л. Глущенко, З. Васильєвої, а потім до них почали приєднуватись і чоловіки: С. Столяренко, А. Еткало, В. Кобець. І тепер гурт з нетерпінням очікує поповнення учасниками молодого покоління.

Упродовж свого існування вокальний колектив «Чарівниці» постійно бере активну участь у заходах, які проводить Караванський селищний клуб, виступає з концертами на підприємствах та в установах, бере участь у загальноміських культурних заходах.

 

Берегині Української пісні

 

В новому 2011 році колектив поздоровив з Новим роком та Різдвом Христовим мешканців сел. Караван, працівників міської лікарні, працівників культури. Учасники гурту дуже вдячні міському голові Теличку Володимиру Олексійовичу за гостинну зустріч під час поздоровлення з Різдвяними святами працівників виконкому.

Учасники гуртів «Чарівниці» та «Журавка» щиро вітають всіх люботинців з Новим роком та Різдвом Христовим і бажають здоров'я, наснаги і успіхів, а також запрошують всіх охочих приєднуватись до берегинь української пісні.

Директор Караванського селищного клубу,

керівник вокального колективу «Чарівниці» І.П. Еткало