Веб-портал міста Люботин » Головна » АТ «Харківгаз» ліквідував понад 600 пошкоджень газових мереж

 АТ «Харківгаз» ліквідував понад 600 пошкоджень газових мереж
Автор: Svetlana   Додано:10 вересня 2020   Переглядів:339   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 0)

АТ «Харківгаз» ліквідував понад 600 пошкоджень газових мереж


  Для стабільного та безаварійного забезпечення природним газом споживачів Харківської області в опалювальному сезоні, фахівцями АТ «Харківгаз» проведено комплексне приладове обстеження більше 2тис. км. газових мереж. Під час обстеження ліквідовано близько 600 пошкоджень ізоляції та 40 витоків газу на розподільних газопроводах.

  При комплексному приладовому обстеженні визначається стан ізоляційного покриття, герметичність газопроводів, місця пошкодження ізоляції та корозії газових мереж. Обстеження газопроводу здійснюють по всій його довжині, особливо на корозійно-небезпечних ділянках. Терміни комплексних перевірок залежать від строків експлуатації труб та умов прокладання. Чим старіший газопровід, тим частіше необхідно проводити його комплексне-приладове обстеження. Щороку перевіряються газові мережі, які працюють понад 25 років і знаходяться у складних геологічно-корозійних умовах. В цьому році заплановано провести приладове обстеження майже 4 тис. км. газопроводів. На початок вересня перевірено понад 60% газових мереж.

   З серпня місяця обстежувати газові мережі Харківщини на витоки газу розпочала перша пересувна мобільна лабораторія АТ «Харківгаз». Сучасний автомобіль лабораторії - ToyotaHilux обладнаний приладами, що дозволяють визначити місця пошкодження труб та витоків газу. Ці прилади фіксують найменшу концентрацію газу на відстані у 8 метрів при швидкості руху автомобілю до 40 км на годину.

За місяць роботи екіпажем лабораторії перевірені газопроводи в Харківському, Зміївському, Дворічанському районах. Під час обстежень виявлено та усунуто 38 витоків газу.

  Крім комплексного приладового обстеження, фахівці АТ «Харківгаз» проводять заміну зношених ділянок газопроводів. Це необхідно аби замортизовані газопроводи не стали причиною припинення доставок газу в період зимової навантаженої роботи мереж. Ділянки газопроводів протяжністю від 100 до 700 метрів міняються в Дворічанському, Шевченківському, Ізюмському, Куп’янському, Балаклійському та Зміївському районах.