Веб-портал міста Люботин » Головна » Обов’язковість подання роботодавцями звітів 3-ПН «Про наявність вакансій», 5-ПН «Про прийнятих працівників»

 Обов’язковість подання роботодавцями звітів 3-ПН «Про наявність вакансій», 5-ПН «Про прийнятих працівників»
Автор: Lubotin   Додано:28 січня 2011   Переглядів:6509   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 1)

Обов’язковість подання роботодавцями звітів 3-ПН «Про наявність вакансій», 5-ПН «Про прийнятих працівників» до центру зайнятості.

 

З  1  січня 2011 року набрав чинності Закон України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування»        (Закон від 08.07.2010 №2464-VI),  яким внесено зміни і доповнення до Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття», Кодексу України  про адміністративні  правопорушення. Зокрема, цим законом передбачено, що неподання звітності про прийнятих працівників (форма №5-ПН «Про прийнятих працівників») або порушення термінів її подання, визначених Законом України «Про зайнятість населення», тягне за собою адміністративну відповідальність посадових осіб, підприємств, установ, організацій та фізичних осіб, які використовують найману працю.

 

Тому, відповідно ст..20  Закону України «Про зайнятість населення»:

-          підприємства, установи, організації незалежно від форми власності  та господарювання повинні за наявності вакансій у повному обсязі подавати інформацію про наявність вільних робочих місць (вакансій) за формою №3-ПН «Звіт про наявність вакансій» центрам зайнятості за місцем їх реєстрації при наявності вакансій;

-          підприємства, установи, організації незалежно від форми власності  та господарювання , які здійснювали прийом працівників, повинні  у повному обсязі подавати інформацію про прийнятих працівників до центрів зайнятості за місцем їх реєстрації за формою №5-ПН «Про прийнятих працівників, яка складається щодекадно і подається не пізніше 3-го дня після закінчення звітної декади.

 

 

 

 П. 11  розділу 8 Прикінцевих та перехідних положень Закону від 08.07.2010 №2464-VI внесені  зміни до законодавчих актів України.    

 Назва та абзац перший частини першої статті 165-3 КУпАП викладено в такій редакції:

      «Стаття 165-3. Порушення законодавства  про загальнообов’язкове         державне соціальне страхування на випадок безробіття».

        Порушення посадовими особами  підприємств, установ, організацій, фізичними особами, які використовують найману працю, порядку використання коштів загальнообов’язкового державного  соціального страхування на випадок безробіття, несвоєчасне або неповне їх повернення, несвоєчасне подання або неподання визначених Законом України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття» відомостей ,подання недостовірних відомостей про використання коштів загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття».

 

 Назва та абзац перший частини першої статті 188-23 викладено в такій редакції:

        «Стаття 186-23. Перешкоджання уповноваженим особам Пенсійного фонду України, фондів загальнообов’язкового державного соціального страхування у проведенні перевірок».

          Вчинення дій, що перешкоджають уповноваженим особам Пенсійного Фонду України у проведенні перевірок, пов’язаних з нарахуванням, обчисленням та сплатою єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, а також вчинення дій, що перешкоджають уповноваженим особам Пенсійного фонду України, Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття, Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України, Фонду соціального страхування з тимчасової втрати  працездатності у проведенні перевірок щодо використання страхових коштів у випадках, передбачених законом».

 

26.01.11 р.Люботинський МЦЗ