Веб-портал міста Люботин » Головна » У Харкові презентували проєкт «Ukraine open. Віртуальні мандрівки містами України»

 У Харкові презентували проєкт «Ukraine open. Віртуальні мандрівки містами України»
Автор: Chekardina   Додано:24 жовтня 2020   Переглядів:416   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 0)

У Харкові презентували проєкт «Ukraine open. Віртуальні мандрівки містами України»

У Харкові презентували проєкт «Ukraine open. Віртуальні мандрівки містами України»

Онлайн-захід відбувся 23 жовтня за участю голови ХОДА Олексія Кучера.

Очільник області зазначив, що реалізація проєкту на Харківщині - це впровадження ініціативи Президента Володимира Зеленського щодо розвитку місцевого туризму.

«Ініціатива дуже потужно транслюється через Міністерство культури, також зараз підхоплена нашим бізнесом, за що дякуємо. Ми весь час говоримо про важливість співпраці держави та бізнесу, а зараз ми це реалізуємо, - сказав голова ХОДА. – Нам точно є що продемонструвати на Харківщині».

У рамках проєкту «Ukraine open. Віртуальні мандрівки містами України» для популяризації мандрівок Харківщиною за підтримки Департаменту культури та туризму ХОДА з липня 2020 року провели зйомку туристичного контенту у вигляді 3D-турів, аеропанорам, відеосинхронів для вебплатформи з мобільним додатком «Ukraine Open». До цього додатку планомірно додадуть й інші регіони України. Мобільний додаток міститиме візуальний контент та аудіогіди англійською та українською мовами.

За словами авторки проєкту Олени Романенко, мобільний додаток «Ukraine Open» можна буде встановити вже до кінця жовтня. У додатку відтворили близько 200 аеропанорам та віртуальних турів, є 20 туристичних маршрутів.

«Хочу сказати величезне спасибі за те, що у нас є можливість презентувати наш проєкт, який ми реалізували за підтримки Українського культурного фонду. Все літо ми працювали у Харкові. Ми створили близько 200 панорам та турів, які показують, як сьогодні виглядають українські міста, ламають деякі стереотипи», - зазначила Олена Романенко.

За словами авторки, додаток дає змогу не лише ознайомитися з найкращими аеропанорамами міст, а й побачити історичні місця зсередини. Так, у додатку будуть представлені 36 музеїв Слобожанщини.

«На прикладі Шарівського палацу ми можемо не лише помандрувати подвір’ям, а й зайти всередину, подивитися, як зараз виглядають зали, - розповідає Олена Романенко. – Також ми можемо дізнатися цікаву інформацію про будинки, які є у нас у місті».

Директорка Департаменту культури та туризму ХОДА Людмила Терещенко зазначила, що цей проєкт реалізовано завдяки співпраці всіх зацікавлених сторін: і влади, і бізнесу. Під час презентації вона закликала всіх небайдужих жителів області долучатися до розвитку туристичного потенціалу Харківщини.

«Прошу всіх небайдужих до нашої культури, до нашого туризму, до розвитку цієї сфери, звернути увагу на гранти Українського культурного фонду, - закликала Людмила Терещенко. – Сьогодні це дуже гарний приклад, коли проєкт пройшов усі так звані фільтри, він відповідає всім вимогам і був реалізований на дуже високому рівні».

 

Джерело: https://kharkivoda.gov.ua/news/105570