Веб-портал міста Люботин » Головна » ДЕНЬ УКРАЇНСЬКОЇ ПИСЕМНОСТІ ТА МОВИ

 ДЕНЬ УКРАЇНСЬКОЇ ПИСЕМНОСТІ ТА МОВИ
Автор: Svetlana   Додано:6 листопада 2020   Переглядів:789   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 0)

ДЕНЬ  УКРАЇНСЬКОЇ ПИСЕМНОСТІ ТА МОВИ

 

  Любити, шанувати і плекати рідну мову – святий обов’язок кожного українця. Щороку, 9 листопада, Україна відзначаєчудове свято – День Української писемності та мови.

До цього свята у бібліотеках міста традиційно проводяться різноманітні заходи.Всі вони присвячені темі писемності та грамотності. Зазвичай проводяться тематичні вікторини, конкурси, інформаційні бесіди, огляди з української мови. 

  На абонементі Центральної бібліотеки на розсудвідвідувачів представлено відкритий перегляд літератури, своєрідний мовнийтюнінг«З рідним словом міцніє держава».   ПрацівникидитячоїЦентральної бібліотеки, приділяютьвеликуувагурозвитку і збереженнюрідноїмови у своїхчитачівдля якиїхпідготувалидовідковийвернісаж«Словник – маяк у бурхливому книжковому морі»та Book-форсаж «Мова, що стирає кордони». Ці книги допомагають не тільки з цікавістю опановувати іноземну, але й вдосконалити та розширити знання рідної української мови.У Водянській бібліотеці-філії №1 оформлено  книжкову виставку «Мова в житті українців більше ніж звичайна мова», де представлені скарби української мови: художні твори та поезія вітчизняних авторів, книжкові видання про історію української мови, вислови відомих діячів про її красу. У бібліотеці – філії №3діє інформаційна -викладка  на тему «Моє багатство - рідна мова».

Мета всіх проведених бібліотечних заходів полягає у прищепленні бажання юнацтву та молоді до вивчення української мови; розвитку почуття патріотизму, національної гордості за національну святиню, за тих, хто передав нам у спадок цей неоціненний скарб; а також спонукати молодь доторкнутися до творчості українських письменників та обмінятися враженнями про прочитані твори.

ДЕНЬ  УКРАЇНСЬКОЇ ПИСЕМНОСТІ ТА МОВИ
ДЕНЬ  УКРАЇНСЬКОЇ ПИСЕМНОСТІ ТА МОВИ

Директор Люботинської ЦБС      Олена АЛІСОВА