Веб-портал міста Люботин » Головна » Уряд підтримає підприємців та вразливі верстви населення під час «карантину вихідного дня»

 Уряд підтримає підприємців та вразливі верстви населення під час «карантину вихідного дня»
Автор: Lubotin   Додано:11 листопада 2020   Переглядів:321   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 0)

Таке рішення ухвалено на засіданні Кабінету Міністрів України 11 листопада.

 

Уряд підтримає підприємців та вразливі верстви населення під час «карантину вихідного дня»



МОЗ ініціювало зміни до постанови №641, які передбачають запровадження в Україні так званого «карантину вихідного дня».

«Розумію, що нові обмеження неприємні та болісні для багатьох представників бізнес-спільноти, що зайняті у ресторанній, розважальній та культурній сферах. Уряд готовий підставити плече, аби підтримати наших підприємців під час посиленого карантину вихідного дня», - наголосив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

 

За його словами, повною мірою відновлять та розширяться наступні програми підтримки:

- компенсація частини зарплат робітників у зв’язку з простоєм;

- програма портфельних гарантій, яка має запрацювати найближчим часом (до 80% кредиту буде покриватися державою);

- можливість застосування механізму визнання «карантину вихідного дня» форс-мажорною обставиною (зараз оговорюється з Торговельно-промисловою палатою);

- продовження реалізації програми доступних кредитів «5-7-9», яка дає змогу отримати кредитні канікули для бізнесу. Мова йде про рефінансування наявних позик фактично під 0%.


Прем’єр-міністр зауважив, що через експонентне зростання в Україні кількості захворілих на COVID-19 суттєво збільшується навантаження на лікарні та українських лікарів.


«Ковід може призупинити наша відповідальність у дотриманні протиепідемічних заходів: дистанція, носіння маски, використання антисептиків. Якщо захворів член вашої родини, залишайтесь на самоізоляції. Держава сплачуватиме за лікарняний», - підкреслив очільник уряду.

Крім того, у період карантину працюють «гарячі лінії» для адресної допомоги вразливим верствам населення - одиноким громадянам похилого віку, людям з інвалідністю, сім’ям з дітьми, які опинилися у складних життєвих обставинах, які виховують дітей з інвалідністю, малозабезпеченим сім’ям тощо.


Завантажити телефони «гарячих ліній»