Веб-портал міста Люботин » Головна » День Гідності і Свободи – це вшанування тих подій в історії сучасної України, які змінили життя багатьох українців, їх бачення світу, своєї держави та себе.

 День Гідності і Свободи – це вшанування тих подій в історії сучасної України, які змінили життя багатьох українців, їх бачення світу, своєї держави та себе.
Автор: Svetlana   Додано:20 листопада 2020   Переглядів:348   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 0)

 

 

День Гідності і Свободи – це вшанування тих подій в історії сучасної України, які змінили життя багатьох українців, їх бачення світу, своєї держави та себе.  

    Події листопада 2013 перевернули нашу уяву про свободу та незалежність, демократичні цінності та національні інтереси. Революція відбулася не лише в політичному житті країни, а й у нас самих, у нашій свідомості, у наших   сім’ ях і родинах, у нашому суспільстві. І це був дуже важкий іспит для України.

     Саме на Майдані народилася нова українська нація, високоідейна, готова відстоювати ідеали справедливості, правдивості та патріотизму. 

 

 

Шановні мешканці громади!

 

  Цими днями  ми вшановуємо патріотизм і мужність громадян, які восени-взимку 2014 року стали на захист національних інтересів української держави та її європейського вибору.

  За цю боротьбу заплачено страшну ціну – життя тих, кого ми називаємо «Небесна Сотня». Пам’ятаймо кожного, хто віддав своє життя за право жити у вільній і незалежній державі, адже їх подвиг є неоціненним для України.

   Ми не маємо морального права забути подвиги учасників Революції Гідності, учасників АТО, які відстоювали та  відстоюють інтереси народу України, захищають її незалежність, суверенітет та кордони в нелегкі часи сьогодення.

   Хочу висловити велику вдячність всім, хто  долучився до волонтерської діяльності.

   Війна принесла велике горе, але заодно і об’єднала та згуртувала людей, які безкорисливо надають допомогу іншим. Саме завдяки волонтерам, Україна вистояла і продовжує відстоювати свою незалежність.

  Щиро вітаю усіх з Днем Гідності та Свободи! Бажаю  мирного неба над українською землею, родинного добробуту і злагоди, незламної віри у щасливе майбутнє України та впевненості у завтрашньому дні.

                                         Миру, порозуміння й згуртованості!   

   

З повагою

Міський голова                                                                                           Леонід ЛАЗУРЕНКО