Веб-портал міста Люботин » Головна » Пресвипуск до Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом

 Пресвипуск до Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом
Автор: Lubotin   Додано:30 листопада 2020   Переглядів:318   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 1)

Пресвипуск до Всесвітнього дня

боротьби зі СНІДом

 

Щорічно 1 грудня відзначається Всесвітній день боротьби зі СНІДом, заснований Всесвітньою організацією охорони здоров’я у 1988 році. Головна мета цього дня – звернути увагу суспільства до проблем ВІЛ/СНІДу, замислитись над тим, як запобігти поширенню хвороби, згадати про важливість вчасної діагностики ВІЛ-інфекції, підвищити рівень обізнаності про це захворювання та його профілактику.

 

За даними Комунального некомерційного підприємства Харківської обласної ради "Обласний клінічний центр профілактики і боротьби зі СНІДом" на кінець 2019 року на обліку у медичних закладах з діагнозом ВІЛ-інфекція перебувало 4936 осіб, включаючи іноземних громадян, з них 1244 особи – хворі на СНІД. Переважна кількість хворих інфіковані статевим шляхом – 62,8%, під час уживання наркотиків шляхом ін’єкцій – 30,5%, від ВІЛ-інфікованої матері до дитини – 4,9%.

У 2019 році уперше в житті діагноз ВІЛ-інфекції встановлено 670 особам, з них з діагнозом СНІД – 245 особам. Найбільша кількість випадків ВІЛ-інфекції зареєстрована у віковій категорії 25–49 років (84,0%). Через хвороби, зумовлені ВІЛ, померли 83 особи.

 

Проблема поширення ВІЛ-інфекції залишається загальною проблемою для суспільного здоров’я. Всесвітній день боротьби зі СНІДом покликаний підвищити рівень свідомості населення про проблеми ВІЛ/СНІДу, а також популяризувати здоровий спосіб життя, як важливий життєвий орієнтир для кожного громадянина. Бережіть себе і будьте здорові!

 

 

Заступник начальника

Головного управління статистики

у Харківській області 

Марина ТУР