Веб-портал міста Люботин » Головна » З нового року об’єкти соціальної сфери Харківської області ризикують залишитись без газу

 З нового року об’єкти соціальної сфери Харківської області ризикують залишитись без газу
Автор: Lubotin   Додано:28 грудня 2020   Переглядів:256   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 1)

З нового року об’єкти соціальної сфери Харківської області ризикують залишитись без газу

 

В 2020 році в Харківській області проведена адміністративна реформа з реорганізації районів області, утворення нових громад. До даного часу об’єкти бюджетної та соціальної сфери новоутворених районів не уклали договорів на розподіл та постачання природного газу в 2021 році. В той же час, умовами діючого законодавства заборонено відбір газу споживачами з газорозподільної системи за відсутності договорів та виділених номінацій. Тобто, АТ «Харківгаз» буде вимушене припинити газопостачання споживачам. АТ «Харківгаз» здійснює розподіл природного газу всім категоріям споживачів за наявністю у них договорів на розподіл (доставку) та постачання газу.


Новоутворені, в ході реформи, суб’єкти на балансі яких знаходиться газоспоживаюче обладнання досі не звернулись в газову компанію для документального оформлення послуг розподілу на 2021 рік. Також у Оператора ГРМ відсутня інформація щодо наявності договорів у новоутворених суб’єктів з постачальником енергоресурсу. Ситуація невизначеності з боку керівництва новоутворених районів загрожує вже з 07-00 год 1 січня 2021 року залишити без газопостачання школи, лікарні та всі бюджетні організації. Для уникнення енергетичного колапсу в області, органам місцевого самоврядування необхідно в найкоротший термін виконати умови діючого законодавства та укласти договори розподілу природного газу з АТ «Харківгаз», договори на постачання газу, оримати виділені постачальником номінації.Зі свого боку АТ «Харківгаз» повідомило про вкрай критичну ситуацію в Харківській області та звернулось за допомогою в її врегулюванні до Харківської обласної державної адміністрації, Кабінету Міністрів, Ради національної безпеки і оборони України.